Uzanlar 68 milyar dolarlık dava açtı

Uzanlar aralarında Vodafone'un da olduğu şirketlere 68 milyar dolarlık dava açtı

Uzanlar 68 milyar dolarlık dava açtı
Uzanlar 68 milyar dolarlık dava açtı
GİRİŞ 16.07.2021 10:12 GÜNCELLEME 16.07.2021 10:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uzanların Fransa mahkemelerinde açtığı dava ile aralarında Vodafone, Blackrock ve Motorola'nın da bulunduğu şirketlerden 68 milyar dolara varan tazminat talep ediliyor.

Financial Times'ın haberine göre Paris'te açılan davada 2004 yılında grubun varlıklarının TMSF'ye devrinin yetkinin kötüye kullanımı olduğu iddia edildi. 130'tan fazla şirketin süreçte haksız kazanç sağladığı öne sürüldü.

YORUMLAR 6
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişi çabuk unutuyoruz bu adam türkiyede ilk TV kuran kişi (star) ilk GSM operatörü (telsim) kendi parasıyla özkaynagıyla dünyada baraj yapan ilk kişi (berke 1 2) ve adını bile unuttuğumuz 120 yan şirket (imar bankası vs vs) bunların hepsini 1 yılda sattılar sırf sayın cumhurbaşkanımız rte ile zıtlaştıgı için oldu bunlar hatta şu anki zenginlerin çogu bu mallara çöktügü için zengin oldu adamda haklı olarak malını geri istiyor bugün 120 şirketi sayma sırf 4 şirket telsim star baraj ve banka 20 milyar dolar eder
    Cevapla
  • 38 Kayseri 2 yıl önce Şikayet Et
    Galiba sizinde maşinizi ödüyordu, yoksa bukadar desteklemezdiniz bu ve bunlar degilmiydi milletin Paralarini hortumlayan.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    fransadan bize ne? fransız vatandaşı mı bu?
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamda öyle bir para var ki, düşünün şirketlerine el konuluyor, Fransa'ya kaçıyor, orada kral gibi yaşıyor. Fransa'da alacak davası açıyor ve bizim ülkemiz bu adamı getiremiyor. Bu adamı koruyorlar. Bu davalar kasıtlı olarak açıldı. Orada davayı kazanırsa ki kazandıracaklar, işte o zaman ülkemizde de el konulan şirketlerini geri alabilmek için uluslararası mahkemelerde dava açarak ülkemizi tazminat ödemek zorunda bırakacaklar. Bu tazminat da milyarlarca dolar tutar...
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    68 alamasa bile fransa sayesinde emin olun en az 10 milyar euro alacaktir
    Cevapla
  • mehmet yücel 2 yıl önce Şikayet Et
    adam kuyruğu dik tutuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle