Ankara'da simit fiyatı 2,50 lira oldu

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte 2 liradan satılan simidin fiyatının, yarından itibaren 2,50 lira olacağını bildirdi.

Ankara'da simit fiyatı 2,50 lira oldu
Ankara'da simit fiyatı 2,50 lira oldu
GİRİŞ 11.07.2021 12:00 GÜNCELLEME 11.07.2021 12:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Delibaş, yazılı açıklamasında, girdi maliyetlerine yüzde 80-90 zam geldiğini, bu nedenle simit fiyatında artışın kaçınılmaz olduğunu aktardı.

Ankara'da simidin 2 liradan satıldığını anımsatan Delibaş, "Ankara'da simit fiyatında pazartesi gününden geçerli olmak üzere güncelleme yapıldı. 2 liradan satılan simidin fiyatı, son dönemde girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi nedeniyle 2,50 liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl simitlik unun çuvalının 110 lira, susamın kilogram fiyatının 12 lira olduğuna işaret eden Delibaş, bugün unun çuvalının 190-220 lira, susamın kilogramının ise 23 lira olduğunu kaydetti.

Son dönemde katı ve sıvı yağ, eleman-usta yevmiyeleri, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldıklarını belirten Delibaş, şöyle devam etti:

"100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz."

YORUMLAR 16
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bide hadi simide susam ve pekmez konuyor,ondan pahalı diyelim....ya -açma-sadece yağlı ve yumurtalı undan yapılıyor,yağ adi vita(don) yağsı,yumurtada yolda kırılmış ve ucuza satılan kırık yumurtalar.niye fiatı simitle bir ,daha ucuz olması lazım.
    Cevapla
  • devlet ve cumhur 2 yıl önce Şikayet Et
    o simidi ak partili iskenderun belediyesinin yönettiği ilçede 1.25 krş -- 1.50 krşa yiyoruz. ben en fazla 1.25. kuruştan alıyorum...
    Cevapla
  • Alibaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey güzel olacak Bir CHPKK klasıgı zam zam zam Ankaraya tek civi cakılmadı mansurla.
    Cevapla
  • Mevlüt Bolat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada benim yaşadığım bölgede şimdiye kadar zaten 2 buçuk lira idi simit bundan sonra 3 olur yazık ne diyeyim
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    neyin maliyeti be. yemeyin şu milleti kaç gram bir simit peki kardeşim. ben simit ustasıyım. bilen bilir giresun susamsız simidini. 1984 yılından buyana bu ürünün gramı 85 ila100gr arasında gidip geldi şu anda 85 veya 90 grdır. eskiden bu işin zevki vardı şimdi işi ranta çevirdiler. yazıklar olsun be. un-tuz-su-maya. bir de susam. içine altın suyumu katıyorlar veya susamı altın suyunamı batırıyorlar. bu halk bir ay almasın bak ne oluyor. bırakın 2.5 emin olun 1.5 iner. veya zabıta adam gibi bir denetlesin bakalım başlarını kaldırabiliyorlarmı. gramajdan yana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle