Türkiye'den yeni petrol hamlesi! Yeni müjdeler gelebilir

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz'de Türk kara suları içinde sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş üç adet petrol sahası için başvuru yaptı.

Türkiye'den yeni petrol hamlesi! Yeni müjdeler gelebilir
Türkiye'den yeni petrol hamlesi! Yeni müjdeler gelebilir
GİRİŞ 09.07.2021 14:14 GÜNCELLEME 10.07.2021 15:20
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığıyla yeni enerji kaynakları için çalışmalara başlayan Türkiye, Karadeniz'den art arda güzel haberler aldı.

KARADENİZ SONRASI GÖZLER AKDENİZ'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı verilere göre; Türkiye Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetti. Akdeniz'de de çalışmalarını sürdüren Türkiye yeni kaynakların keşfi için tüm engellemelere rağmen kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

FATİH SONDAJ GEMİSİ

AKDENİZ'DE 3 ALANDA ARAMA YAPILACAK

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre; Türkiye Petrolleri AO'nun (TPAO), Akdeniz'de Türk karasuları içinde pafta ile belirli üç alanda petrol arama ruhsatı için başvuruda bulunduğu alanlar Mersin ili Silifke ilçesi açıklarında, ancak Mersin körfezi içinde yer alıyor.
ORUÇ REİS SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ

PETROL ARAMA BAŞVURUSU MAPEG'E YAPILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan duyurusuna göre MAPEG'e yapılan petrol arama ruhsatı başvurusunda, arama alanlarının; P32-cl, P32-a3 ve P32-d paftalarda yer aldığı belirtildi.

YORUMLAR 46
  • Hasan Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkuyorum, hükümet değişirse, iha, siha, tiha yapımı durur, denizaltı, sağlık ve savaş sanayimiz sıfıra iner, uçak ve otomobil projeleri rafa kalkar diye korkuyorum. Allah Reise uzun ömür versin.
    Cevapla
  • Ali gündüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede petrol aramakta laiklige karşı herhalde
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen petrol arama gemisi al, bulmak için yola çık sebeplere sarıl tevekkül et, rabbim o geminin dümenini petrolün olduğu yere çevirtir. Mevsim yaza gidiyor...patlasalarda, çatlasalarda Bu petrol çıkacak inşallah...vesselam.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizden müjdeli haber yakındır...her arayan bulamaz, ama bulanlar arayanlardır. Şimdiden hayırlı olsun...rabbim bereketini versin.
    Cevapla
  • esnaf 2 yıl önce Şikayet Et
    kisin domates patlican pahaliymis eskiden varmiydi domates patlican kişin kışın karpuzda pahali tanesi 80 lira ona niye şikayet yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle