Son dakika haberi: Bitcoin rallisi için heyecanlandıran açıklama: Gözler 38 bin dolarda

Kripto paralardaki sert düşüş sonrası yatırımcılar yeni ralliyi beklerken Forbes'dan bir son dakika analizi geldi. Bitcoin’in 2021 yılının ilk dönemlerinde gösterdiği rekor yükselişin ardından gerilemesiyle, kripto parada fiyatlar şimdi oldukça dar bir alanda seyrediyor.

Son dakika haberi: Bitcoin rallisi için heyecanlandıran açıklama: Gözler 38 bin dolarda
Son dakika haberi: Bitcoin rallisi için heyecanlandıran açıklama: Gözler 38 bin dolarda
GİRİŞ 08.07.2021 17:34 GÜNCELLEME 08.07.2021 17:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sert düşüşlerin yaşandığı kripto para piyasasında son dakika gelişmeleri ardı ardın yaşanıyor. Bitcoin fiyatında son dönemde oldukça yüksek volatilite görüldü. Kripto paranın fiyatı ise şimdilerde 36 bin doların altında oldukça dar bir alanda seyrediyor. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto parası geçtiğimiz yılın bu döneminde olduğu seviyelerin çok üzerinde olsa da, nisan ayında ulaştığı zirve noktasının %40 gerisinde işlem görüyor.

BİTCOİN İÇİN KRİTİK SEVİYE 38 BİN DOLAR

Forbes’un haberine göre Bitcoin rallisinin yeniden alevlenmesi için kripto paranın aşması gereken kilit seviye ise 38 bin dolar. Bu seviyenin üzerinde rallinin yeniden başlama ihtimali oldukça yüksek. Özellikle de vadeli piyasalarının kalabalık olmadığı bir noktada ihtimal daha da yükseliyor. Kripto para alanındaki birçok yatırımcı Bitcoin fiyatındaki günlük hareketleri izliyor.

BİTCOİN'İ YÜKSELTECEK 2 FAKTÖR

Bitcoin’in fiyatı 38 bin doları geçtiği takdirde önemli bir teknik eşiği geride bırakmış olacak. Ancak sorun Bitcoin’in sürekli dar bir alanda işlem görmeye devam ediyor olması. Bu nedenle de aşağı yönlü bir düzeltme de, yukarı yönlü bir hareket de görülemiyor. Bitcoin’i 38 bin dolar seviyesine çıkarabilecek iki faktör var. Bunlardan bir tanesi madenci kapitülasyonları.

Sahte Starlink sitesi üzerinden Bitcoin dolandırıcılığıSahte Starlink sitesi üzerinden Bitcoin dolandırıcılığı

Kripto madende Çin’in tahtına kim oturacak? En zengin isim 41 yaşında öldü...Kripto madende Çin’in tahtına kim oturacak? 


Bitcoin’deki hash oranı Çin’in yerel madencilik sektörü üzerindeki baskılarının artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Geçmişe bakıldığında Bitcoin ağının işlemci gücünü ölçmek için kullanılan hash oranındaki her sert düşüşte, bir dip noktası görüldü ve birçok madencinin kapitülasyon almasına neden oldu. İkincisi, vadeli piyasalarından gelen istikrarlı satış baskısı.

Bir ülke daha kripto paralara karşı çıktı! Bitcoin'e yeni cepheBir ülke daha kripto paralara karşı çıktı!


Önde gelen birçok borsada Bitcoin’in vadeli fiyatı son haftalarda eksideydi. Bu ise kripto türev araçları piyasalarında bulunan birçok yatırımcının Bitcoin alımı yapmak yerine satış yaptığını ya da açığa satışa geçtiğini gösteriyor. Satış baskısı çok yoğun hale geldiğinde, bir açığa satış sıkışması ihtimalini de beraberinde getiriyor. Bitcoin vadeli işlemler piyasasında fonlama oranı adı verilen bir mekanizma bulunuyor.

ÇİN'DEN BİTCOİN'E KARŞI BİR HAMLE DAHA

Çin merkez bankası salı günü kripto para işlemlerine dahil olduğundan şüphelendiği Pekin merkezli bir yazılım firmasının kapatılmasını isteyerek, şirketleri kripto parayla ilgili işletmelere destek olmama konusunda uyardı.


BİTCOİN 32-33 BİN DOLAR ARALIĞINDA İŞLEM GÖRÜYOR

Borsalar bu mekanizmayı piyasalardaki azınlığı ödüllendirmek için kullanıyor. Örneğin piyasalarda alıcılar çoğunluktaysa vadeli fonlama oranı genellikle %0,01’in üzerinde seyrediyor. Bu da alıcıların satıcılara her sekiz saatte bir pozisyonlarının %0,01’ini vermeleri gerektiği anlamına geliyor. Son haftalarda Bitcoin vadelilerinde fonlama oranı -%0,01 seviyesinde.

Kriptoda yatırımı olanlar dikkat! İşlemleri durdurdularKriptoda yatırımı olanlar dikkat! İşlemleri durdurdular

Bu tür piyasalar alıcıları desteklediği için, bir açığa satış sıkışması ihtimalini yükseltiyor. Yine de ekonomistler ve analistlerin kripto piyasalarına yönelik endişeleri bulunuyor. Bunlar arasında stablecoinler konusundaki olumsuzluklar ve madencilik sektörüne yönelik negatif bakış açısı da yer alıyor.

YORUMLAR 7
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşe giden yollardan biri daha
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Altının suyu mu çıktı. KRİMİNAL COİN adı üstünde. Herkes kolay para kazanmaya hipnotize olduğu için gerçeği göremiyor. Devletimiz yurt dışındaki altınların tamamını yurdumuza getirdiği ve madenlerden üretileni alması size bir fikir vermiyor mu? Reis ALTIN ALIN diyor, daha ne?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu coin işi kıtalar arası yapılan bir soygun savaşıdır.Bitcoinin içinde her türlü kirli para var.Uyuşturucu tacirlerinin,teröristlerin,kara para aklayanların.Benim paramda alın terim var.Başka paralarla karışıp kirlenmesini istemem.
    Cevapla
  • Nsjs 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal değil. Aman ahiretinizi 1 kuruşa degismeyin
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba bu konuyu Nihat hocaya sordular helal mi haram mı diye oda ne helal ne haram demistir
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdi dinlendiriyorlar. bu inip çıkmaları keriz silkeleme olarak anlayın. Beklemedeler şimdi. Önceden dolmuşa binip daha inmeyenler var. Dolmuş boşalınca hızlı hakeretlenecek ve zirveye geldiğinde dolmuşun kapısını açıp yolcu alacaklar. Yani millete bitcoins satacaklar. Adam dolmuşa bindim diye sevindiğinde adamlar zaten satışa geçmiş oluyorlar ki kimse bunun farkında değil. Rüzgarın etkisiyle biraz giden dolmuş ilk durağa döner. Sonra döngü tekrar baştan başlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle