Bakan Kurum duyurdu: Toplanacak miktarda müsilaj kalmadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 aylık çalışmalar sonucunda Marmara Denizi'nin müsilajdan temizlendiğini, tekrarlanması durumunda çalışmalara devam edileceğini açıkladı.

Bakan Kurum duyurdu: Toplanacak miktarda müsilaj kalmadı
Bakan Kurum duyurdu: Toplanacak miktarda müsilaj kalmadı
GİRİŞ 08.07.2021 13:16 GÜNCELLEME 08.07.2021 15:26
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda Marmara Denizi'nde ortaya çıkarak çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve deniz salyası olarak da bilinen müsilajla mücadeleler başarıyla sonuçlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla müsilajla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında son verileri paylaştı:

Marmara Denizi müsilajdan temizlendi

DENİZDE MÜSİLAJ KALMADI

"Marmara Denizi'mizdeki müsilaj seferberliğimizde 7 Temmuz itibarıyla 30 günü geride bıraktık. 1 ayın sonunda dün güzel gelişmeler yaşadık. Denizimizde, toplanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuz'da temizlik çalışması yapılmadı. 9 bin 532 denetimi tamamladık. Mevzuata aykırı davranan işletmelerden 47'sini faaliyetten men ettik, 154'üne 19 milyon 589 bin TL idari para cezası uyguladık." ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi`nin güneyinde bir ayda 4 bin metreküp müsilaj toplandı

YORUMLAR 51
  • Muhaberat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekoş ağzı sulana sulana İstanbul nimeeet nimeeet demişti ve Ekoş seçilince yandaşları İstanbula çöküp işlerin kendilerine peşkeş çekileceğini bildikleri için iştahları kabarmış ve onlarında ağzı sulanmıştı. Daha önce görülmeyip de son 2 senedir görülen bu MUSİLAJ'ın nedeni bu SULANAN AĞIZLARDAN AKAN SALYA olduğu çok bariz belliydi çünkü 16 milyonluk İstanbul hiç bir şey yapılmasa da kendiliğinden işler rahatlığıyla İstanbulun kaynaklarını yediler, TEMEL ATMAMA TÖRENİ düzenlediler buraya harcanmayan paralar bunların boğazına gitti geriye kalan şey ise MUSİLAJ(Salya) oldu. İSTANBUL'A İHANET EDENLER UTANSIN!
    Cevapla
  • Suç ve Ceza 2 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizdeki kirlilik nedeniyle oluşuyormuş. yüzeyi temizlemekle çözülmez bu iş. denizlerimizi kirleten fabrikalara ağır cezalar verilmeli.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    valla suyun üstü altına benzemez ama olsun güzel gözüksün yeterli. işimizi yaptık.
    Cevapla
  • bobo 2 yıl önce Şikayet Et
    Size bir sürprizim var; denizin yüzeyindeki müsilaj tabakası, altındakinin yalnızca binde biri.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Esas mesele müsilajı oluşturan atıkların artık denize dökülmemesi, denetlenmesi, yoksa bir şey bitmez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle