Son dakika: TMSF başkanlığına Fatih Rüştü Karakaş atandı

Son dakika: TMSF Kurulu Başkanlığına Fatih Rüştü Karakaş atandı, atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika: TMSF başkanlığına Fatih Rüştü Karakaş atandı
Son dakika: TMSF başkanlığına Fatih Rüştü Karakaş atandı
GİRİŞ 08.07.2021 02:51 GÜNCELLEME 08.07.2021 10:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal'ın yerine Fatih Rüştü Karakaş atandı. Fatih Rüştü Karakaş daha önce fonun üyeliğinde görev almıştı.

Öte yandan Yusuf Öksüzömer de fona üye olarak atandı.

GÜLAL DÖNEMİNDE BÜYÜK BAŞARILA İMZA ATILDI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aidiyeti ve iltisakı tespit edilen bir çok şirket TMSF kayyumunda yönetilmesine karar verilmişti. Gülal başkanlığında yürütülen süreçte içleri boşaltılan bir çok şirket tekrar kâr ederek duruma getirilerek hem Türkiye ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağladı. Bu kapsamda TMSF'nin yönetiminde 784 şirket ve 44 bin 415 çalışan bulurken bu yapının aktif büyüklüğü 70,3 milyar lira seviyesine ve öz kaynak büyüklükleri 30 milyar lira seviyesine yükseldi. TSMF bu şirketleri devraldığında ise aktif büyüklükleri 42,3 milyar lira seviyesindeydi. 

TMSF kayyumu yönetiminde aktif olarak yüzde 65 büyüyen bu şirketler süreç içerisinde 4 bin ilave istihdama imza attı.


Muhiddin Gülal

KOZA'NIN 'ALTIN' DÖNEMİ

Türkiye'nin önemli madencilik şirketlerinden KOZA Altın, TSMF'ye geçtiğinde 1754 çalışanı bulurken bu rakam 2 bin 880 kişiye kadar yükseldi ve yıllık altın üretimi seviyesini 11 tona kadar çıktı. Bu rakamlarla beraber Koza Altın, TMSF kayyumu döneminde aktif olarak yüzde 144 seviyesinde büyürken yeni altın keşifleriyle de 2023 yılında 15 tonluk altın üretimi hedeflerine bir adım daha yaklaştı.

FATİH RÜŞTÜ KARAKAŞ KİMDİR?

1968 yılında Rize’de doğan Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu.

İstanbul Üniversitesi’nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi alan Fatin Rüştü Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank’ta 2013 yılı Ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi.

Fatin Rüştü Karakaş, 2013 yılı Ocak ayından Kasım ayına kadar Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Kasım 2013’te Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Bir süre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Kurul Üyeliği yapan Fatin Rüştü Karakaş, 2019’da TMSF Kurul Üyeliğine atandı.

YORUMLAR 2
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Üst görevlerde herkes ya Rizeli ya da Trabzonlu galiba
    Cevapla
  • Mrt 2 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette Rizeliden başka adam mıkalmadı
    Cevapla