Tank palet fabrikasından sonra CHP'li Öztrak'ın bir iddiası daha yalan çıktı

CHP'nin 'Tank paleti fabrikası Katar'a satılıyor' iddiası yalan çıkınca kameralar önünde çark eden CHP'li Faik Öztrak'ın bir yalanı daha elinde patladı.

Tank palet fabrikasından sonra CHP'li Öztrak'ın bir iddiası daha yalan çıktı
Tank palet fabrikasından sonra CHP'li Öztrak'ın bir iddiası daha yalan çıktı
GİRİŞ 06.07.2021 17:07 GÜNCELLEME 06.07.2021 17:12
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra bir çok asılsız iddia ortaya atarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan CHP'li Faik Öztrak'ın bir iddiası daha yalan çıktı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, son olarak Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özeleştirmesine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Elektrik fiyatları daha da artar' ifadelerini kullandı. Öztrak'ın iddiaları üzerine açıklama yapan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı "TEİAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek, çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil" açıklaması geldi. 

 

ŞİRKETİN KONTROLÜ KAMUDA KALACAK

Açıklamada özelleştirme yönteminin halka arz olduğu yinelenirken TEİAŞ’taki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağı ve kamu kontrolünün kesin surette devam edeceği ifade edildi. Açıklamada şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışının veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada mevcut durum ve halka arz gerekçesiyle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

Mevcut durumda TEİAŞ sadece özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ’ın ve personelinin mevcut statüsü ile Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir.

TEİAŞ’ın azınlık düzeyindeki bir payı halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına güçlü ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılması hedeflenmektedir. Böylelikle, TEİAŞ’ta kamu denetimine ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız denetim ve kurumsal yönetim gibi halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır.

YORUMLAR 120
  • 1968 2 yıl önce Şikayet Et
    2001 krizinin mimarlarından değil miydiniz . sn. öztrak
    Cevapla
  • REŞAT 2 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşur
    Cevapla
  • yunaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Faik, biraz da Türkçe yi düzgün konuşsan, kelimeleri yutmazsan.
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Oturdukları yerden SALLIYORLAR Salla başını Al maaşını Sadece insanları kandırmak gündem uydurmak sanki tek yaptıkları
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp Donemi Yaşıyan Bilir Genç Kuşak Haric. Tek isleri Din ile Sac Sakal Kiyafet ile uğraşmak Biz Gorduk insallah yeni nesil görmez chp durmadan yalan yere Bos konussun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle