TEİAŞ özelleşiyor: Elektrik İletim AŞ özelleştirme kapsamına alındı

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Elektrik İletim AŞ özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

TEİAŞ özelleşiyor: Elektrik İletim AŞ özelleştirme kapsamına alındı
TEİAŞ özelleşiyor: Elektrik İletim AŞ özelleştirme kapsamına alındı
GİRİŞ 03.07.2021 09:45 GÜNCELLEME 03.07.2021 18:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alındı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, TEİAŞ'ın "özelleştirme kapsamına alınmasına ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye hazırlık işlemlerine tabi tutulmasına" 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi gereğince karar verildi.

2022 YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Özelleştirme hazırlık işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işbirliği içerisinde yürütülecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

2020'DE 14,9 MİLYAR TL CİRO

TEİAŞ, 2019 yılında 2,1 milyar TL kâr elde etmişti. Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye Araştırması sonuçlarına göre, TEİAŞ 2020 yılında 14,9 milyar TL'lik ciroyla 500 şirket arasında 26. sırada yer aldı. 2020 yılı bilanço verilerine göre, TEİAŞ'ın varlıklarının toplam değeri 27,9 milyar TL seviyesinde bulunuyor.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TEİAŞ'ın özelleştirme kapsamına alınmasına ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye hazırlık işlemlerine tabi tutulmasına 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi gereğince karar verildi.

Özelleştirme hazırlık işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işbirliği içerisinde yürütülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • batman 2 yıl önce Şikayet Et
    özelleştırılse elkektrık fıyatları dahada ucacak faturalar aşırı yuksek kşın soba yazın klıma calıştıramıyoruz
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Özelleştirme ne arkadaş devleti batirmanin derdinemi düştünüz 14 milyar TL kâr elde etmis daha neyin peşindesiniz???
    Cevapla
  • qwerty 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış bir karar. Kesinlikle özelleşmemesi gereken bir kurumdur.
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Enerji güvenliği bakımından asla özelleşmemesi gereken bir kurum. Ülkenin en önemli tesislerinin başında gelen bir kurum. Enerji arz güvenliği 1. sıradadır bunu hangi aklı evvel bürokratlar makyajlayıp bu hale getirdi. Önümüzdeki yıllarda enerji kesintilerinin ne olduğunu anlayacağız. Çok yanlış bir karar.
    Cevapla
  • DELİLER 2 yıl önce Şikayet Et
    Malum Sol Ayak Takımı Diyor ki; Yav İşte Devlet Fabrika Yapmıyor Olan Fabrikaları da Özelliştirerek Satıyor Ne Var Be Yok Satıyor Ülkeyi Sattılar Falan Filan Cart Curt Konuşup Duruyorlar...Ben de Diyorum ki; Ulan Sol Ayak, Devlet Tüccar mı, Fabrikatör mü ki Ticaretle Uğraşsın Zaten Devletin Elinde Olan Fabrikalar Zarar Ediyor Adamlar Yatıştalar Zaten...Sonunda A.Ş. Olan Ne Varsa Satsın Personel Özel Sektörün Nasıl Disiplinli Çalışır Onu Öğrensin...Özel Sektörde Mazeret Yoktur Olursa Kapı Orda Derler Biliyoruz Çünkü; Yaşadık Bunları...
    Cevapla
  • Ametoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Sag Ayak ( senin tabirin) TEIAS 14,9 Milyar TL ciro yapan 2,1 TL kareden bir kurulus. Pekala özellestirilmeden de devlete gelir getiriyor
    Cevapla
  • Lütfü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne kin ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle