BDDK, 8 faizsiz finansman şirketinin intibak sürecinin devam ettirilmesine karar verdiğini duyurdu. 8 şirketten dördünün birleşme yoluyla intibak sürecinin devam ettirilmesine karar verilirken Eminevim, Fuzul, Sinpaş ve İmece Yatırım ise kendi tüzel kişiliklerinde sürece devam edecek. İntibak planlarını yeterli bulmadığı için 21 şirketin tasfiye edilmesine karar veren BDDK, 8 ilave şirketi de iradi tasfiyeye yönlendirdi.
 

BDDK tarafından verilen kararı Haber7'ye değerlendiren Fuzul Ev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasfiye edilen bu şirketlere para yatıran vatandaşların durumu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 

 Akbal "Öncelikle yeni kararın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tasarruf Finansman şirketi olarak 30 yıldır bu çalışmalarımızı yapmaktayız. Son yıllarda sektörde ciddi bir artış oldu. Bu firmaların gelecekte taahhütlerini yerine getirip getiremeyeceği konusunda ciddi bir endişeler ortaya çıktı. Ve bunun hızlı bir şekilde BDDK tarafından düzenleme altına alınmasını talep etmiştik. Bu konunun üzerine 2 yıldır çalışmalar sürüyordu ve 4 Mart'ta Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yeni düzenleme yürülüğe girdi.

TASFİYE EDİLEN ŞİRKETLERE PARA YATIRANLAR DİKKAT

Bu konuda BDDK'nın bir tasfiye komisyonu var. O komisyon süreçle ilgili detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde paylaşacaktır. Ama çok ciddi bir anlamda sıkıntı ve mağdurdiyet beklemiyoruz. ." dedi.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • seymen 03.07.2021 08:08
    yorumcular reklamcı gibiler
  • 1414 03.07.2021 05:55
    Çürükler temizlenecek
  • Bedrettin 02.07.2021 23:29
    1991 den beri yüzbinlerce kişi az bir komisyonlar ev araba arsa aldı. Tek bir mağduriyet duymadık. Herkesi soyan faiz bankalarının ekmeğine yağ sürülecek. Kendim de arsa ve araba aldım sıkıntı yaşamadım. 30 yıldır mağduriyet yaşatmayan bir organizasyonun tavsiyesi bana doğru gelmedi.
  • Emin 02.07.2021 23:20
    Bende Fuzul evden hem ev hem araç aldım hiç sorun yaşamadım.
  • Cafer 02.07.2021 22:13
    Bende paramı faizsiz diye ihlas finansa yatırdım 1999 yılında sözde battık dediler aradan 20 yıl geçti bir kuruş ödemediler 5600 Avro gitti şimdide zaman aşımına uğradı borçtan tamamen hukuken kurtuldular.Yatırdığıma pişman ettiler,altın alsam yastık altında dursa bundan daha iyiyidi. Faizsiz kuruluşlara güvenim kalmadı.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek