Kripto madende Çin’in tahtına kim oturacak? En zengin isim 41 yaşında öldü...

Çin başta olmak üzere bazı ülkeler Bitcoin madenciliğine yönelik sert tedbirler alarak madencilik faaliyetlerinin durmasına sebep olurken, El Salvador gibi bazı ülkeler ise Bitcoin’in kullanımının ve üretiminin artırılmasına yönelik planlamalar yapıyor.

Kripto madende Çin’in tahtına kim oturacak? En zengin isim 41 yaşında öldü...
Kripto madende Çin’in tahtına kim oturacak? En zengin isim 41 yaşında öldü...
GİRİŞ 01.07.2021 09:01 GÜNCELLEME 01.07.2021 09:01

640 milyar dolardan fazla piyasa hacmiyle kripto paralar arasında en popüler konumda olan Bitcoin, hem yatırımcılardan hem de madencilerden yıllar içerisinde artan bir ilgiyle karşılaştı.

Bu ilginin ardından son aylarda ise Bitcoin’de ciddi değer kaybı yaşandı. Nisanda 63 bin dolarla tarihi zirvesini gören kripto para birimi, son haftalarda 30 binli seviyelerden işlem görüyor.

YÜZDE 65 ONUNDU

AA’ya konuşan uzmanlar, Bitcoin’deki bu değer kaybında, başta Çin olmak üzere Bitcoin madenciliğini kısıtlamaya yönelik alınan kararların önemli rol oynadığını belirtiyor. Çin’in Bitcoin madenciliğinin yarısından fazlasının gerçekleştirildiği ülke olması, alınan bu sert tedbirlerin madencilik faaliyetlerini olumsuz etkilemesine sebep oldu.

Bloomberg.com’da yer alan habere göre, kripto para madenciliğiyle ilgili sert tedbirler alan Çin’in Bitcoin madenciliğindeki yüzde 65’lik payının yıl sonunda yüzde 50’nin altına inmesi, buna karşılık ABD, Kanada, İsveç ve Arjantin’in payının artması bekleniyor.

BİTCOİN MİLYARDERİ KOSTARİKA’DA ÖLDÜ

Dünyanın en büyük Bitcoin yatırımcılarından Mircea Popescu’nun (41) öldüğü iddia edildi. Marketwatch’ın haberine göre 1 milyar doların üzerinde değere sahip Bitcoin’i olduğu tahmin edilen Popescu Kostrarika’da boğuldu. Romanya vatandaşı olan Popescu’nun dünyadaki en büyük Bitcoin yatırımcılarından birisi olduğu biliniyor.

Nisanda kripto paralar gerilemeden Popescu’nun 2 milyar dolarlık Bitcoin’i olduğu biliniyor. Şimdi kripto para çevreleri Popescu’nun ölümü sonrası Bitcoin varlığının akıbetini merak ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL