Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla kurulan Komite'de, 5 bakanın yanı sıra Strateji ve Bütçe Başkanı ile Merkez Bankası Başkanı yer alacak.

Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu
Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu
GİRİŞ 30.06.2021 06:14 GÜNCELLEME 30.06.2021 06:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fiyat İstikrarı Komitesi Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ticaret Bakanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı'ndan oluşacak. Komite, gerek görülmesi halinde ilgili sivil toplum kuruluşları ile üniversite ve özel sektör temsilcilerini toplantılarına davet edecek.

KOMİTE'NİN GÖREVLERİ

Fiyat İstikrarı Komitesi, para ve maliye politikaları arasındaki eşgüdümü gözetmek suretiyle fiyat istikrarını sağlamaya yönelik yapısal önerileri geliştirecek. Fiyat istikrarını tehdit eden riskleri izleyerek alınması gereken tedbirleri belirleyecek ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından uygulanmasını sağlamaya yönelik kararlar alacak. Kamu tarafından belirlenen ya da yönlendirilen fiyatların, fiyat istikrarı odağında uygulanmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapacak.

YORUMLAR 12
  • mişmiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Stratejik hammaddelerde devlet eli ile üretim olmazsa ne yaparsanız yapın havanda su döversiniz. Yem, gübre, mazot, enerji, kağıt, cam, çelik, demir, mdf vs.. Çayda ve şekerde neden manipülasyon yapılamıyor. Çünkü çaykur ve şeker fabrikaları piyasayı dengeliyor. Yoksa aç gözlülerin fırsatçıların ve karaborsacıların önüne geçemezsiniz. İstediğiniz kadar komite kurun, tedbir alın, fiyat alarmı kurun ne yaparsanız yapın olmaz. 3-5 tane yemci para kazanacak diye koca hayvancılık sektörü ne hale geldi. etin kilosu 70 lira, 1 lt süt 6-7 lira.
    Cevapla
  • göstermelik iş 2 yıl önce Şikayet Et
    akif
    Cevapla
  • onur 2 yıl önce Şikayet Et
    madem bu şekilde fiyatlar istikrara kavuşacağını zannediyorlar neden şimdiye kadar beklediler.
    Cevapla
  • Dr... 2 yıl önce Şikayet Et
    Eleştiriler ve yorumlar düzenleme yapıldıktan sonra yapılması uygun olur. Ortada olmayan düzen tartışılıyor. Hakkı hak sahibine verin iyisiyle kötüsüyle.
    Cevapla
  • Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Doları görevden alın gerisi çorap söküğü gibi gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle