Gerçek ortaya çıktı! İBB'nin 7-24 yalanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müsilaj temiziliğinde destan yazıyoruz algısı oluşturmaya çalıştı. Gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.06.2021 21:42 GÜNCELLEME 29.06.2021 22:11
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müsijal temizliğinde Türkiye'nin en güçlü kurumu olduğunu iddia etmişti ancak müsilaj gemilerinin çalışmalarda olmadığı tespit edildi.

Müsilaj temizliğinde olduğu söylenen gemiler Unkapanı Köprüsü'nün hemen önünde demir atmış durumda olduğu ortaya çıktı.

İBB'nin müsilaj tiyatrosu


ÇALIŞMALARA KATILMAMIŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet oyunu gemi takip sisteminin kayıtlarıyla da belgelendi. İBB'nin Dökü 1 ve Dökü 2 gemilerinin müsilaj temizleme çalışmalarına katılmadığı belirlendi.

BAKAN KURUM SON DURUMU PAYLAŞTI: DÜNDEN DAHA TEMİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nin dünden daha temiz olduğunu belirterek, "Bugün itibariyle 500 bölgede yapılan çalışmalar neticesinde 8 bin 405 metreküp müsilajı topladık" dedi.



Bakan Kurum, 7 gün 24 saat yürüttükleri çalışmalarla birlikte Marmara Denizi'ni anlık takip ettiklerini belirterek, "Bugün itibariyle 500 bölgede yapılan çalışmalar neticesinde 8 bin 405 metreküp müsilajı topladık. Bir taraftan bunu yapıyoruz en kısa vadede Marmara Denizi'ndeki kirliliği kontrol altına almak üzere de yönetmeliklerimizde değişiklikler yapıyoruz. Denetimlerimizi yapıyoruz. 7 ilde bugüne kadar 7 bin 293 denetim gerçekleştirdik ve denetimler neticesinde 112 tesise yaklaşık 15 milyon lira idari para cezası uygulandı. Yalova'da 3, Balıkesir'de 5, Tekirdağ'da 12, Kocaeli'de 1 olmak üzere de 26 işletmenin faaliyetini durdurma kararı aldık. Marmara Denizi için yürüttüğümüz bilimsel çalışmaları temmuz sonuna kadar tamamlayacağız ve alacağımız kararla birlikte denizdeki biyoçeşitliliği de koruma altına alıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 151
  • Kamu Emeklisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlar çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi algı oluşturulmasının arkasında siyasi rantın dışında, maddi rant ta söz konusu olabilir. Çalışıyormuş gibi gösterilen araçların işletme giderleri de kontrol edilmelidir !...
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    pinokyo ekrem yakında kılıçdaroğluna rahmet okutacağa benziyor.
    Cevapla
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın İmamoğlu
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi yalancıda bu İBB başkanı millet ne yapacak bu yalancılarla acil önlem alınmalı hukuk devreye girmeli nasıl trafik kurallarına uyulmayınca ceza veriliyor bunların yalanlarınada hukuk ceza vermeli
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da, ispatı delilleri ile basın önünde yüzlerine vurun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle