Altın keşfi sonrası büyük yatırım! O ilin başına talih kuşu kondu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) iştiraki GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden ocağında 2022 yılının sonunda ilk altını dökmeyi hedefliyor.

Altın keşfi sonrası büyük yatırım! O ilin başına talih kuşu kondu
Altın keşfi sonrası büyük yatırım! O ilin başına talih kuşu kondu
GİRİŞ 29.06.2021 12:50 GÜNCELLEME 29.06.2021 17:23
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Söğüt-Eskişehir kara yolu üzerinde bulunan Sırhoca köyündeki GÜBRETAŞ'a ait sahada altın kaynağının Söğüt Altın Madeni Projesi kapsamında ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Tarım Kredi Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, AA muhabirine, Söğüt ilçesindeki sahaya ilave yatırımlar gerçekleştireceklerini belirtti.

Maden sahasındaki ÇED raporu ve diğer çalışmaların devam ettiğini, bölgede üç fazlı bir çalışma yapılacağını belirten Poyraz, "Çünkü orada tek bir maden yok. Hem oksitli hem de sülfürlü iki farklı maden türü var. Bu farklı maden türlerine yönelik iki farklı iç içe geçmiş kompleks bir yatırım yapacağız." ifadesini kullandı.

"450 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM ÖNGÖRÜYORUZ"

Poyraz, madeni bir an önce işletmeye almak için çalıştıklarını vurgulayarak "Şu anda makine ekipman ve siparişlerini verdiğimiz ilave bir yatırım yapıyoruz. Hedefimiz 2022 yılının sonunda ilk altını dökmek. Orada Türkiye ekonomisi açısından brüt yaklaşık 6 milyar dolara tekabül eden bir büyüklük var. Biz bu 6 milyar dolarlık değeri oradan çıkartmak için bu yıl, önümüzdeki yıl ve 2023 yılı içinde toplamda 450 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz." diye konuştu.

Poyraz, "GÜBRETAŞ maden yatırımları olarak da bundan sonraki dönemlerde Söğüt ve dışındaki diğer sahalarda da inşallah çalışmalara gireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Y.e.d 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi kooperatifi gitsin tarımla uğraşsın birazda tarımla ilgili güzel haberler bekliyoruz.Fahrettin Poyraz yatırımıda memleketine yapıyorsun
    Cevapla
  • Malatya lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkler zora düştü Cenabı Hak bilecik te bir imparatorluk çıkardı, yine zora düştük bu sefer Cenabı Hak bilecik te hazinelerini bize açtı. Elhamdülillah
    Cevapla
  • kıymacı 2 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha ne hazinesi
    Cevapla
  • A günay 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırf bu sebepten bilecik'te kuyumcular altını daha ucuza satmaya başladılar
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    O ildeki vatandaşlara dağıtacaklar altını
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    O ülkedeki demek istedin herhalde
    Cevapla
  • Acaba? 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin kaç tane ilinde kaç tane altın maseni var; bir bakın bakalım talih kuşu mu konmuş o illere yoksa içme suyuna siyanür mü karışmış?
    Cevapla
  • Baba 29 2 yıl önce Şikayet Et
    Gümüşhaneliyim katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle