BMC'de Sancak devri bitti!

Ethem Sancak ve Talip Öztürk'ün BMC'deki yönetim kurulu üyelikleri sona erdi. Ethem Sancak'ın yerine yönetim kurulu üyeliğine Fuat Tosyalı atandı.

BMC'de Sancak devri bitti!
BMC'de Sancak devri bitti!
GİRİŞ 28.06.2021 23:26 GÜNCELLEME 28.06.2021 23:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ticaret Sicili Gazetesi'nin 22 Haziran tarihli nüshasında yer alan bilgilere göre BMC'de Ethem Sancak'ın yönetim kurulu üyeliği sona ererken, yerine Fuat Tosyalı geldi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre şirkette Talip Öztürk'ün de yönetim kurulu üyeliği son buldu.

Gazetede yer alan bilgilere göre iki ailenin şirketteki hisseleri sıfırlanırken, yönetim kurulu başkanlığını Fuat Tosyalı'nın yaptığı Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin payı yüzde 50+1 olarak kaydedildi.

BMC'nin yüzde 25 hissesini Ethem Sancak'a aitti. Şirketin yüzde 49,9'u Katar'ın kontrolü altındayken, yüzde 25,1'i de Öztürk Ailesi'nindi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Holding'ten yönetimini devraldığı BMC, 2014 yılında düzenlenen ihaleyle 751 milyon TL'ye Ethem Sancak'a devredilmişti. Sancak, daha sonra şirketin yaklaşık yarısını Katarlılara satmıştı.

BMC, yeni sahiplik altında zırhlı araçlar ve tank üretimine odaklanmıştı.

SANCAK VE ÖZTÜRK AİLELERİNİN HİSSESİ KALMADI

BMC'ye talip olan Fuat Tosyalı, bir süredir Sancak ve Öztürk aileleriyle görüşmelerini sürdürüyordu. Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, Sancak ve Öztürk ailelerinin toplam 50,1'lik hissesi Tosyalı Holding'e geçti. Satış bedeli ise iddiaya göre 480 milyon dolar oldu. Sancak ve Öztürk ailelerinin hiçbir hissesi kalmazken BMC'nin büyük hissedarı Toysa Holding oldu.

Ethem Sancak'ın yerine BMC Yönetim Kurulu Başkanlığı'na da 22 Temmuz 2023'e kadar, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu üyeliği yapan Fuat Tosyalı seçildi. Tosyalı Holding İç Denetim Müdürü Mustafa Ekrem Altınözlü ise Rizeli iş adamı Talip Öztürk'ün yerine, Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

YORUMLAR 19
  • YAKUP ATA 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin hayrı için ne gerekiyorsa yapılsın.
    Cevapla
  • cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarın kim kime çöküyor belli olur, sular durulunca anlarız.
    Cevapla
  • Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Doyduk çok şükür allah yedirmesin
    Cevapla
  • erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Tosyalıyı tebrik ediyorum.böyle milli eserlere sahip çıktıkları için
    Cevapla
  • Siirtli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi memleketine hayrı yok sancaklarin başkasına nasıl olsun anca kendi menfaatleri ama oy zamanı gelip oy isterler desteklediğiniz kulüplerde ki memleketlerden oy isteyin siirte gitmeyin bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle