Dolarda son durum

Dolar yeni haftaya 8.75 liradan başlarken piyasaların bir gözü özellikle İngiltere'de vakaların yaklaşık 5 ayın zirvesine ulaşmasını sağlayan koronavirüs delta varyantına çevrildi

GİRİŞ 28.06.2021 09:11 GÜNCELLEME 28.06.2021 09:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dolar TL geçtiğimiz haftayı 7.66'dan kapatmıştı. Yeni haftaya ise 7.65'ten başladı.

Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi Fed'in beklenenden şahin duruşunun fiyatlanmasının ardından yatay bir seyir izledi.

Dünyada koronavirüse karşı aşılamaların hızlanması, buna bağlı olarak kısıtlamaların kaldırılmaya başlanması ekonomik öngörülerde iyileşmeye yol açmıştı.

Ancak son olarak delta varyantının yayılmaya başlaması yine koronavirüs kaynaklı endişelerin artmasına yol açtı. İngiltere'de günlük koronavirüs vaka sayısı 18 bini aşarak şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu da yeni tedbirlerin getirilme ihtimalini doğurdu.

Delta varyantının ekonomilerin tam açılma tarihini ertelemesi durumunda bunun etkisi piyasalar üzerinde de hissedilebilir.

YORUMLAR 2
  • doğruları konuşan 2 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü ekonomiye sahip olan ülkelerin paraları değer kaybetmez. Ettiği zaman da, kimse kusura bakmasın, herkes kendini korumaya alır. Ya döviz alır, ya altın alır, ama parasının erimesini izlemez. Bilhassa faize bulaşmak istemeyen insanların başka alternatifleri yok.
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar euro altin araba gıda yaşam fıtratları artıyor borsa neden artmıyor tam 3 milyon seçmen var
    Cevapla