Bulgar turistler alışveriş için Edirne'yi tercih ediyor

Türkiye ve Bulgaristan arasında aşı sertifikası şartlarını yerine getirenler, alışveriş turizmi için Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor.

Bulgar turistler alışveriş için Edirne'yi tercih ediyor
Bulgar turistler alışveriş için Edirne'yi tercih ediyor
GİRİŞ 26.06.2021 12:56 GÜNCELLEME 26.06.2021 12:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Korona virüs aşısının ikinci dozunu yaptırıp aşı sertifikasına sahip olan Bulgaristan vatandaşları, Türkiye’ye girişlerinde koronavirüs testi ve karantina uygulamasından muaf tutuluyor. Türkiye ve Bulgaristan arasında yapılan anlaşmayla birlikte aşı yapılmayan 18 yaşının altındaki Bulgaristan vatandaşları da aşı sertifikası bulunan aile fertleri ile yolculuk yapabiliyor. Bulgaristan’da korona virüs aşılarının ikinci dozunu yaptıran ve aşı sertifikasına sahip olan vatandaşların sayısı arttıkça, Bulgaristan’a komşu olan Edirne’ye alışveriş turizmi için gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısında da artış yaşandığı görülüyor.

Her ihtiyaçlarını Edirne’den karşılıyorlar

Edirne’ye alışveriş turizmi için gelen Bulgaristan vatandaşlarının gözdesi haline gelen yerlerden biri olan Ulus Pazarı’na da gün geçtikçe ilgi artmaya devam ediyor. Cuma günü kurulan Ulus Pazarına gelen Bulgaristan vatandaşları, hemen hemen her ihtiyaçlarını pazar esnafından ve kent merkezinde bulunan esnaftan karşılıyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında dün de vatandaşlara hizmet veren Ulus Pazarı’na Bulgaristan vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği kameralara yansıdı. Ulus pazarı personeli tarafından sıklıkla hoparlörden Bulgarca ve Türkçe pandemi kurallarıyla ilgili uyarı anonsları yapıldı.

Alışveriş turizmi Cumartesi günü de sürüyor

Ulus Pazarı’nda Cuma günü süren alışveriş yoğunluğu Cumartesi günü de kent merkezinde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesine gelen Bulgaristan vatandaşları alışverişe başlıyor. Edirne ekonomisine önemli katkı sağlayan Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş turizmi için Edirne’yi tercih etmeleri bölge esnafını mutlu ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir zamanlar bu Çinliler çok fakir derdik ne oldu paralarını ucuzlattilar ve bütün fabrikaları kapattılar şimdi pahalı satıyorlar.bizde mümkün oldugunca paramızı ucuzlatmaliyiz biz zorluk çekeriz ama bizim ürünler alindikca onlar kaybedecek.
    Cevapla
  • aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet 1 saat ile 48 saat arası girişlere 120 euro alması lazım sınır kapılarında. yunanistan ,bulgaristan ve romanya için gecerli. şengen vize ücreti emsal alınmalı..1 ve 48 saat arası..
    Cevapla
  • aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu ne cahiller var..bulgar euroya geçmemiş!! romende ley kullanıyor hala..hatta UK ab deyken sterlini bırakmadı..isviçrede frankta!! cahillere bilgi. 2016 euro kuru...1 euro 1.94 leva 1 euro su an 1.96 anlatılan ne..Türk lirası değer kaybedince ,adamlara avantajlı geliyor.bizde benzin 1.8 usd iken bulgara geçince alırdık.tersi oldu. konu acaba neden!! ayrıca adam yunan bulgar vizesiz giriyor..sen neden hala bir ton evrak hazırlıyorsun.vize isteyenden vize iste..kapa!! rus geliyor.250 usdye 1 hafta ucak dahil vize almadan tatil yapıyor..sen vizeye ab için 120 euro veriyorsun!!başta ORTALIK CAHİLİ ne!!
    Cevapla
  • Ankara lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya
    Cevapla
  • gezgin fukon 2 yıl önce Şikayet Et
    Euro 10 TL olursa bin Euro onbin TL yaparsa tabiki alamayacaklari hiç bir şey yok esnafımız uyanık olması lazım Euro bazinz göre hareket etmesi lazim
    Cevapla
  • Belcikadan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bulgarlar daha euro ya gecmediii
    Cevapla
  • Ortalık cahili 2 yıl önce Şikayet Et
    Euro deil Bulgar Levasi para birimi oda 5'35
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle