MKE dünya silah devleri ile rekabet edebilecek

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında MKEK'nin anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifinde birinci imza sahibi olduklarını ve süreci TBMM'de takip ettiklerini söyledi.

MKE dünya silah devleri ile rekabet edebilecek
MKE dünya silah devleri ile rekabet edebilecek
GİRİŞ 25.06.2021 17:05 GÜNCELLEME 25.06.2021 17:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile ilgili yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Can, "Şu an kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) kapsamında ve özelleştirme baskısında olan MKEK'i oradan alıyoruz, hazineye bağlı ve mülkiyeti hazinede olan, milli savunmanın sevk ve idaresinde, Türk Ticaret Kanununa göre bir anonim şirketi olarak yapılandırmaya çalışıyoruz. Dünya silah sektörüyle devleriyle rekabet edebilecek, aynı zamanda da devletin hakimiyetinde bir yapı olmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Kurum çalışanlarıyla ilgili her hangi bir problemin olmadığına dikkati çekerek, özlükle ilgili müktesebatlarını koruduklarını ve çalışanlarla devam etmek istediklerini dile getiren Milletvekili Can, "Buna rağmen çalışanların devam etmek istemedikleri takdirde, onlara aynı şekilde ve şu anda bulundukları konum itibarıyla, özlük haklarıyla istedikleri ile yerleştirilecek" dedi.

Can, "Bu vesileyle MKEK'i ayağa kaldırmayı düşünüyoruz. ROKETSAN, TAI, ASELSAN'da çalışan kardeşlerimizin durumu neyse MKEK'te bulunan kardeşlerimizin durumunu emsalleriyle eşitlemeye çalışıyoruz. Bunun ötesinde, dünya silah sektöründe zaten tanınan bir marka olan Kırıkkale'mizin ve ülkemizin göz bebeği bu kurumu dünyanın sayılı savunma sanayi sektörlerinden biri haline getirmeyi arzu ediyoruz. İstihdamı olabildiğince artırmayı hedefliyoruz. Kesinlikle MKEK özelleştirilemez. Bizim yaptığımız hazinenin mülkiyetinde bir anonim şirketi kurmak. Özeti budur." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tasarı kabul edilirse yapılandırma kapsamında MKE de çalışan memurlardan isteyen işçi olabilecek. Buraya kadar iyi ama işçilerin sendikaya üye olmasa bile ödediği dayanışma aidatı (bana göre zorla alınan bir para, haraç) da kaldırılmalı. Bir işçinin sendikalı olmasa da her ay sendikaya aidat ödemesinin adaletle ilgisi yok. İsteyen sendikalı olsun isteyen olmasın.
    Cevapla
  • meçhul 2 yıl önce Şikayet Et
    TEİAŞ ta stratejik aynı şekilde uygulamaya alınsın.
    Cevapla
  • deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    samancılar kuduracak
    Cevapla