Başkan Erdoğan: Yeni adımların hazırlığı içindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu.

Başkan Erdoğan: Yeni adımların hazırlığı içindeyiz
Başkan Erdoğan: Yeni adımların hazırlığı içindeyiz
GİRİŞ 25.06.2021 16:10 GÜNCELLEME 25.06.2021 16:43
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırlarımızı güvenlik altına alarak tuzağı yerle yeksan ettik. Senaryoları hamdolsun boşa çıkardık. Aynı çarpık durumu Libya'dan Karabağ'a her konuda yaşadık. İşte geçtiğimiz günlerde Şuşa'ya giderek kardeşlerimizin kurtuluş sevincine ortak olduk. Başka yerlerde yeni adımların hazırlığı içindeyiz" dedi.

Başkan Erdoğan, "Kendi sınıfında son teknoloji ile inşa edilen Ertuğrul Gemisi, günlük 28 milyon metreküp kapasitesi ile gazlaştırma işlemi yapabilecektir. Kendi bayrağımızla hizmet verecek Ertuğrul'un gazlaştırma kapasitesi itibarıyla ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 10'undan fazlasını karşılama kapasitesine sahiptir. Özellikle kış aylarındaki dalgalanmalara karşı ülkemize önemli bir esneklik sağlayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Her bir yatırımın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Belediyelerimizi, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Değerli kardeşlerim, ülkemizi eser ve hizmet siyasetiyle cumhuriyet döneminde yapılanların tamamını 5'e 10'a katlayacak yatırımlara biz kavuşturduk.

35 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

Her alanda en gelişmiş alt yapıyla en ileri hizmetlerle biz donattık. 19 yılda Hatay'a toplam 35 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 8 bin 836 adet yeni derslik kazandırdık. Hatay'a ikinci devlet üniversitesini biz kurduk. Antakya, Kırıkhan ve İskenderun'da 2350 kişili yeni yurt binaları daha açacağız.

Hatay'a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık. Şehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleriyle birlikte Hatay Stadyumu'nu da biz kazandırdık. 

Hatay'a aktarılan sosyal yardım miktarını yıllık 1.3 milyar liraya ulaştırdık. Sağlıkta 14'ü hastane olmak üzere 45 adet sağlık tesisi inşa ettik. 23 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. 660 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi'nin projesi devam ediyor. 8 bin konut projesini hayata geçirdik. 6 millet bahçesi projesini başlattık.  

İHTİYACIN YÜZDE 10'UNDAN FAZLASINI KARŞILAMA KAPASİTESİNE SAHİP

Hizmete alma sevincini paylaşacağımız bir önemli diğer yatırım da BOTAŞ'ın Dörtyol Terminali'ndeki yüzer LNG tesisine sahip Ertuğrul gemisidir. Kendi sınıfında son teknoloji ile inşa edilen Ertuğrul Gemisi, günlük 28 milyon metreküp kapasitesi ile gazlaştırma işlemi yapabilecektir. Kendi bayrağımızla hizmet verecek Ertuğrul'un gazlaştırma kapasitesi itibarıyla ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 10'undan fazlasını karşılama kapasitesine sahiptir. Özellikle kış aylarındaki dalgalanmalara karşı ülkemize önemli bir esneklik sağlayacaktır. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazı 2023 yılından itibaren kullanmaya başladığımızda bunun esnekliği çok daha fazla artacaktır.

YENİ BİR ATILIM YAPILACAĞINA İNANIYORUM

Bugün açılışını yapacağımız bir önemli yatırım da, Antalya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi'dir. Bu alanda yeni bir atılım yapılacağına inanıyorum. Şehrin muhtelif bölgelerinde ve verimsiz şartlarda çalışan mobilyacılarımız toplam 200 bin metrekare alana sahip bu alanda üretime devam edecektir.

SALGININ ZİRVE YAPTIĞI DÖNEMLERİ NASIL ATLATACAKTIK?

Dünya ile birlikte ülkemiz de 1,5 yıldır koronavirüs salgınının etkisi altındadır. Her alanda ülkemiz bu sıkıntılı süreci başarıyla yürütmüştür. Biz meselelerimizi çözerek yolumuza devam ettik. Şehir hastanelerini yaparken birileri çıkıp bu kadar hastaneye ne ihtiyaç var dediler ama biz yolumuza devam ettik. Eğer böylesine hastanelerimiz olmasaydı salgının zirve yaptığı dönemleri nasıl atlatacaktık? Her projeyi engellemenin, çamur atmanın peşinde olmuştur. Bunların ülke için yapılan hiçbir hizmete destek olduğunu görmedik.

YENİ ADIMLARIN HAZIRLIKLARI İÇERİSİNDEYİZ

Türkiye'yi küresel sistemin en üst seviyelerine çıkarmak için girdiğimiz her mücadelede bunlar bizim karşımızda yer aldı. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, Hatay bunun en yakın ve acı şahididir. Sınırlarımızı güvenlik altına alarak tuzağı yerle yeksan ettik. Senaryoları hamdolsun boşa çıkardık. Aynı çarpık durumu Libya'dan Karabağ'a her konuda yaşadık. İşte geçtiğimiz günlerde Şuşa'ya giderek kardeşlerimizin kurtuluş sevincine ortak olduk. Başka yerlerde yeni adımların hazırlığı içindeyiz.

GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜK

Bu basit gerçeği göremeyenlerin bir de büyük büyük laflarla milletimizden ülkeyi yönetmek için yetki istediğinde kendimizi acı acı gülmekten alamıyoruz.

Karşımızdakilerin gerçek niyetlerini gördük, ona göre kendi yolumuzu çizdik. Eline yalan yanlış bir şeyler tutuşturan tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşenlerin sonu hüsrandır.

Milletin gönlüne girmeye çalışmak yerine gözünü dışarıya diken bu zihniyete rağmen ülkemizi güçlendirmeye biz devam edeceğiz. Bu mücadelede bize sizlerden daha güçlü destek istiyoruz. Ülkemizin tüm şehirleri gibi Hatay'ı da daha büyük hizmetlerle tanıştırmakta kararlıyız. Yeter ki birliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım.

YORUMLAR 16
  • manav 2 yıl önce Şikayet Et
    hergun herşeye zam gelıyor
    Cevapla
  • Tugra 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım sizi Allah rızası için seviyorum gençler çok işsiz buna bir çözüm bulunsa istihdam artilirsa çok iyi olur
    Cevapla
  • chp 2 yıl önce Şikayet Et
    heykel yok mu
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan, yapılmak istenen her türlü adımların yanındayız ama bu adımlar dar gelirli vatandaşın ütüne basıp geçerek olmasın lütfen. Ekonomiye biraz önem gösterin herşey cumhurbaşkanına anlatıldığı gibi güllük gülistanlık değil, anlatanların durumu güllük gülistanlık. Bu çok önemli vatandaş bunun farkında, biraz vatandaşın geçim sıkıntılarını, dertlerini dinlemelisiniz.
    Cevapla
  • Vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk iktidar olsa ilk ayda 5 yıl,ikinci 3 ayda 9 yıl,ilk yılda 50 yıl geriye gideriz.bunlar maddi kayıplarımız..Bir de ülkenin manevi kayıpları olur..pkk ya fetö ye amerikaya,almanya ya ülke peşkeş çekilip,din iman kur'an rafa kalkar.başörtülü avı yeniden hortlar.Ayasofya yine müze yapılır,hiç kuşkunuz olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle