Elon Musk Contessoto'nun bütün parasını yedi! 'Daha düne kadar milyonerdim...'

Glauber Contessoto, 5 Şubat’ta milyoner olacağına inanarak dogecoin’e 250.000 dolardan fazla yatırım yaptı ve oldu da ama Elon Musk'ın açıklamaları sonrası şimdi inanılmaz bir çöküşle karşı karşıya.

Elon Musk Contessoto'nun bütün parasını yedi! 'Daha düne kadar milyonerdim...'
Elon Musk Contessoto'nun bütün parasını yedi! 'Daha düne kadar milyonerdim...'
GİRİŞ 24.06.2021 17:04 GÜNCELLEME 24.06.2021 17:17
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Elon Musk'ın kripto paralarla ilgili 'manipülatörlük' tepkileri giderek büyüyor. İlk başta bir kripto paralara verdiği destekle çok konuşulan Musk son dönemdeki açıklamalarıyla milyonlarca kişinin yüksek miktarlarda paralar kaybetmesine neden oldu.

15 Nisan'da yükselişle milyoner olduktan sonra piyasa değerine göre en iyi kripto para birimleri bitcoin, eter ve dogecoin dahil Çin’deki haberlerin ardından çökmeye başladı.

Elon Musk’ın ilk Dogecoin tweet’i ardından kripto paraya 250 bin dolarlık yatırım yapan Contessoto kısa sürede dolar milyoneri oldu.

Elon Musk hayranı, yaptığı yatırımdan tam 69 gün sonra, 15 Nisan'da Reddit platformu üzerinden bir paylaşım yaparak, kullandığı borsadaki hesabına dair bir görüntü paylaştı.

Bu paylaşımda yazan yatırım tutarı, 1 milyon 81 bin 441 dolar idi. Yani bu adam, hayranlık duyduğu Elon Musk'ın paylaşımlarını göz önünde bulundurarak bir işe girmiş ve o işin sonunda çok ciddi miktarda para kazanmıştı.

Brezilya’da doğan ancak çocuk yaşta ailesiyle birlikte ABD’ye göç eden Glauber Contessoto, 2019’da maaşına zam alınca ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parasının hepsiyle Tesla’ya yatırım yapma kararı aldı.

Los Angeles’ta bir müzik şirketinde çalışan Contessoto bu durum için, “Benim bir mottom var. Faturalarını öde, aç kalma ve yatırım yap” diyor.

Contessoto, “Düne kadar milyonerdim” diyor. Contessoto uzun vadede Dogecoin'i elinde tutma konusunda kendine güveniyordu.

Hatta düşüşler sırasında daha fazla Dogecoin satın aldı. Şimdi bile satmayı reddediyor.

Ancak bu oynaklık, uzmanların kripto para biriminin riskli ve spekülatif bir yatırım olduğu konusunda uyarmasının bir nedeni.

Contessoto, şu anda kağıt üzerinde bir “dogecoin milyoneri” olmasa da dogecoin konusunda beklentilerini sürdürüyor. “Hayatımdaki birikimlerimi koydum çünkü sonunda milyoner olacağımı biliyordum. Şimdi, para birimini bir yıldan daha uzun süre elinde tutmayı planlıyor. Contessoto ayrıca gün sonunda endişeli olmadığını da dile getiriyor.

Contessoto orijinal planına bağlı kalıyor: Portföyü 10 milyon dolarlık bir değere ulaştığında dogecoin varlıklarının yüzde 10′unu satacak, ancak geri kalanını yatırıma bırakacağını söylüyor.

Contessoto endişeli olmasa da, uzmanlar dogecoin ile dikkatli olmanızı tavsiye ediyor ve yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapmanız konusunda uyarıyor.

"ANNEMİ, TEYZELERİMİ ARADIM VE BORÇ PARA İSTEDİM" 

Contessoto süreci şu şekilde anlatıyor: Ne olduğunu gerçekten anlamadım ama bu yükselişin bir daha geleceğini ve bu kez fırsatı kaçırmayacağımı biliyordum.

Ardından ise 7/24 Dogecoin ile ilgili araştırma yapmaya devam ettim. Bir seviyenin kesinlikle altına düşmeyeceğini tahmin ediyordum.

Ve her yükselişte 20 sentte, 30 sentte hep sosyal medyada yazdım. ‘Mutlaka çıkacak’ dedim ve hep yukarı gitmeye devam etti.

4 Şubat’taki Elon Musk’ın Dogecoin tweet’i ise bir dönüm noktasıydı. İşte orada düşmesine rağmen 250 bin dolarlık alım yaptım. Her şeyimi sattım.

Annemi, teyzelerimi aradım ve borç para istedim ve milyoner oldum. Sabah da annemi arayım ‘Ben milyoner oldum’ dedim

Her şeyden önce, Contessoto dogecoin’in büyümesi konusunda çok iyimser ve gelecekteki ailesine geçmek için “kuşak zenginliği” inşa etmesine yardımcı olabileceğini düşündü.

Contessoto "Gerçekten fakir büyüdüm. Bu benim için çok büyük bir şey" diyor.



 

YORUMLAR 21
  • Gureba 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasını kaybettiği yazmıyor ki haberde?
    Cevapla
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kripto paraları Çin dahi yasaklıyor biz neyi bekliyoruz! Derhal bizde de yasaklanmalı. Ocaklar sönmeye başladı...
    Cevapla
  • osman tarantino 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 8,71 bizim paraları kim yiyor o zaman, coin gibi hergün değer kaybediyor TL.
    Cevapla
  • uçmayalım 2 yıl önce Şikayet Et
    adam zeki o konuşmadan alıyor konuşuyor satıyor. ben olsam türk borsasına oynar sonra 3-5 güzel laf eder çıkardım nasıl olsa yiyecek çok kek var
    Cevapla
  • Arif inanç 2 yıl önce Şikayet Et
    Batmış çıkartmaya çalışıyorlar. Bitcoin bitmiş. Adamlar kendi aralarında işlem yaparak yükseltilmesi diyorlar. Hiç bir resmi kayıt yok güveinilebilecek. Kandiedikca ufak yatırımcıya satıp çıkıyorlar piyasalardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle