Tavuk kanadına görülmemiş zam! Fiyatı 50 TL'ye çıktı

Mangal sezonunun açılmasıyla birlikte Tavuk ve kanat fiyatları tırmanışa geçti. Tavuk kanadının kilogram fiyatı bazı yerlerde 50 TL'ye çıktı.

Tavuk kanadına görülmemiş zam! Fiyatı 50 TL'ye çıktı
Tavuk kanadına görülmemiş zam! Fiyatı 50 TL'ye çıktı
GİRİŞ 24.06.2021 12:57 GÜNCELLEME 24.06.2021 12:57
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Pandemi nedeniyle uzun süredir evlerinde olan vatandaşlar yasakların kalkmasıyla birlikte piknik sezonunu açtı. Hal böyle olunca Tavuk fiyatları arz- talep dengesinden dolayı tırmanışa geçti. Tavuk eti kırmızı et fiyatıyla neredeyse yarışıyor.

Beyaz Et Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Türkiye'de karkas etin fiyatı 60 lira. Bunun içinde baktığınız zaman biftek var o 120 lira. Tavuk ve kanat içinde aynı durum söz konusu. Arz -talep dengesine göre kanat fiyatları değişiyor. Bütün tavuğun fiyatı 15-16 lira bandında satılıyor.

Biz ürettiğimiz tavukta zarar ediyoruz. Fiyatı tamamen belirleyen kesim sanayici. Tavuğun fiyatı kanatla kıyaslanırsa bu çok adaletli de olmaz. Girdi maliyetleri çok fazla arttı. İnsanlarımız da haklı daha önce 12 liraya aldığı malzemeyi 15 alıyorlar.

Marketlerde de fiyat konusunda bazı şeyler oluyor. Kanat az çıktığı için erken tükenen bir ürün. Üretici bu işten para kazanamıyor.

TÜKETİCİLERE ZAM UYARISI

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Pandemi yasaklarının esnetilmesiyle  bir takım açık gözlüler ortaya çıktı. Tavuk eti fiyatlarına ciddi zamlar yapıldı. Tüketiciler bu durumu şikayet etsinler CİMER veya uygulama üzerinden şikayet yapılabilir. Böylelikle artışların önünde geçilebilir." dedi. 

YORUMLAR 120
  • furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    tavuk bu dolarla geliyor ya ondandır :)))
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    yemeyin.
    Cevapla
  • bozkurt38 2 yıl önce Şikayet Et
    iki hafta yemeyelim ölür müyüz bak ne oluyor
    Cevapla
  • osman tarantino 2 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu hep senin yüzünden. Birde mansur yavaş.
    Cevapla
  • Sınav 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var
    Cevapla
  • Khan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar girsin diye ihracat fazla, ondandır, bedavaya yakın Türkiye'den almak dururken başka yerden alınır mı... Yakında buğday için de bu yapılacak, bak o zaman ekmek fiyatlarına, dünya ülkeleri gıdanın önemini anladı bu pandemi de...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle