Gayrimenkulde 3T’li yol haritası

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu oldu. Yeni dönemde öncelik 3T, yani tabiat, teknoloji ve tasarım... Bakan Kurum STK’larla ortak çalışmanın önemini vurguladı.

Gayrimenkulde 3T’li yol haritası
Gayrimenkulde 3T’li yol haritası
GİRİŞ 24.06.2021 09:08 GÜNCELLEME 24.06.2021 09:08

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 21’inci Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı genel kurulda, geçen yıl yönetim kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı’nı üstlenen Mehmet Kalyoncu oy birliği ile başkan seçildi. Sektörün gelişimi ve sürdürülebilir büyümesi için sivil toplum kuruluşlarının önemli paydaşlar olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, şehirlerin geleceğinin inşasında önemli adımlar attıklarını söyledi.

Nüfus artışıyla yeni şehirlere, yeni uydu kentlere ihtiyaç duyulacağını belirten Kurum, “Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de inşaat sektörü ekonomik büyümenin lokomotifi olma özelliğini taşıyor. Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde Türkiye, Çin’den sonra 44 müteahhidimizle ikinci, Amerika ise üçüncü sırada yer alıyor. Yapı sektörümüz tüm dünyada başarılarıyla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Türkiye’de inşaat sektörü 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor” dedi. Yaklaşık bir yıldır kurumsal kimlik çalışmasına ağırlık verdiklerini anlatan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği olan ismimizi, üyelerimizin onayı ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği olarak değiştirdik” dedi.

Gayrimenkul sektörünü çok hareketli ve farklı bir dönemin beklediğini anlatan Kalyoncu, şunları söyledi:

“Bundan sonra birçok yenilik hayatımızı, ekonomimizi, sektörümüzü hatta bireysel alışkanlıklarımızı etkileyecek. GYODER ailesi olarak, hep birlikte sektörümüzü bu yeni dünyaya hazırlamak zorundayız.

Yenilikleri kaçırma, geride kalma lüksümüz yok. Biz bu yeni dünyaya hazırlanmanın, 3T olarak kısalttığımız prensiplerle güçlendirilmiş bir kültürle mümkün olabileceğine inanıyoruz. ‘Tabiat’, ‘teknoloji’ ve ‘tasarım’. Sektörümüzün doğaya saygılı, teknolojinin en güncel imkanlarından faydalanan ve iyi tasarlanmış projeler üretme motivasyonuyla hareket etmesi ve ürettiğimiz her bir projenin şehirlerimize bir iz bıraktığının bilincinde olması gerekiyor” diye konuştu.

Mehmet Kalyoncu, Bakan Murat Kurum’a, toplantı anısına sertifika hediye etti. Kalyoncu, Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında İstanbul Arnavutköy’de Murat Kurum adına 5 bin adet fidan dikildiğini belirtti.

9 başlıkta çalışma var

Mehmet Kalyoncu, GYODER başkanı olarak geçirdiği bir yıllık süre içinde, 9 ana başlık altında sürdürdükleri çalışmaların hızlandırılacağını söyledi. Bu başlıklar şunlar; ‘Ülkemizde gayrimenkul sektörünün algısını iyileştirmek’, ‘GYO’ların ve sektörümüzün sermaye piyasalarında rol almasını sağlayan diğer araçların önünü açmak’, ‘Sektörümüzü akademi ile daha fazla yakınlaştırmak, araştırmaya değer veren bir sektör olmasına katkı sağlamak’, ‘Sektörümüzün insan kaynağı niteliğini yükseltmek’, ‘Dünyada Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtmak’, ‘Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı kurumsal gayrimenkul firmalarının problemlerinin çözümüne destek olmak’.

3 başkan yardımcısı

Genel kurul sonrasında yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında GYODER başkan yardımcıları da belirlendi. Buna göre GYODER Başkan Yardımcısı ve Sayman Neşecan Çekici, başkan yardımcıları Ayla Heyfegil, Sertac Karaağaoğlu ve Tuğra Gönden oldu.