Ev sahiplerinden büyük kurnazlık: Daireleri iki katına veriyorlar

İstanbul'da iddiaya göre bazı emlakçılar ev sahiplerini arayarak kiracısını çıkarmasını söylüyor. Evlerini iki katına kiraya verebilecekleri vaadinde bulunuyor.

Ev sahiplerinden büyük kurnazlık: Daireleri iki katına veriyorlar
Ev sahiplerinden büyük kurnazlık: Daireleri iki katına veriyorlar
GİRİŞ 23.06.2021 12:25 GÜNCELLEME 23.06.2021 12:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Salgın döneminde İstanbul'da kiracılarla ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar arttı. "Evden çık" baskısına maruz kaldığını söyleyen kiracılar durumdan şikayetçi.

Birçok ev sahibinin dairesini yüksek fiyata satmak ya da kiralamak amacıyla mevcut kiracılarının evden çıkmasını istediği iddia edildi. Ancak mağdur kiracılara göre, bu anlaşmazlığı körükleyenler arasında bölgedeki bazı emlakçılar var.

Kiracılar zor durumda kalıyor

Avcılar Tahtakale Mahalle Muhtarı Serkan Vatansever, komşularının kendilerine gelip ev sahiplerinin attığı mesajları gösterdiklerini söylüyor, “Yüksek kira artışlarından dolayı evinden çıkarılmak zorunda kalan ve mahallemizden taşınan komşularımız var” diyor.

"Kiracıyı çıkarmak kolay değil"

Kiracıları çıkarmanın kolay olmadığını belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, bu şikayetlerin Anadolu Yakası’nda Suadiye, Bostancı ve Maltepe ilçelerinde; Avrupa Yakası'nda ise Avcılar ve Bağcılar ilçelerinde daha yoğun olduğunu aktarıyor. Aşa, kiracıların tebligatı aldığında evden hemen çıkmak zorunda olmadığını, mal sahibinin istediğinde tahliye davası açması gerektiğini ifade ediyor.

YORUMLAR 5
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı başımda kocaelinde emlak konut sitesinde kiraciyim ev sahibinin sitede birden cok dairesi var evi satacağım diye çıkmamı istedi çıkmıyorum dedim ihtarname göndermiş kira taahhütnamesine dayanarak bende cevap yazdım, onuda zaten ilk evi kiralarken istemsiz verdim korkutup evden çıkarma derdinde ki şuan ki kiramın iki katina çıkmış kiralar oturudugm yerde dava ederse ve aleyhime sonuçlanırsa ancak çıkarım ki çıkartsa bile beni daha 3 sene evi kimseye kiraya veremez kıt akıllarıyla milleti huzursuz edip iki kuruş için yapmayacağı yok çoğunun Allah böylelerine fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Reis. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kiracıları böyle masum göstermeniz de çok ayıp.
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın gözünü toprak doyurur
    Cevapla
  • Sonradan görme 2 yıl önce Şikayet Et
    Komik seni
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne biçim yorum .Canımızı da mı alacaksiniz ? Doymak bilmeyen gözünüz ne zaman doyacak ? Her ayin birinde 2000 lira kira ödüyorum ,ev sahibi diyorki arkadaşlarım daha yükseğe verdi evlerini ama neyse . Kaç yıllık kiraciyim . Evine kendi evim gibi bakıyorum . İnşallah Allah ev nasip ederde sizin gibilerle muhatap olmayiz
    Cevapla