Son dakika: Merkez Bankası'ndan Türk Lirası hamlesi: 4 ülkeyle görüşüldü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği'ne ziyarette bulunarak küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Son dakika: Merkez Bankası'ndan Türk Lirası hamlesi: 4 ülkeyle görüşüldü!
Son dakika: Merkez Bankası'ndan Türk Lirası hamlesi: 4 ülkeyle görüşüldü!
GİRİŞ 23.06.2021 01:17 GÜNCELLEME 23.06.2021 01:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği'ne ziyarette bulunarak küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kavcıoğlu, yeni swap anlaşmaları için 4 ülkenin merkez bankasıyla görüştüklerini ve ikisi ile görüşmelerin çok iyi noktaya geldiğini açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamaya göre, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, TBB'yi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar'ın ev sahipliğinde yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

SEKTÖRDEKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Görüşmede küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler değerlendirildi. Yılın ikinci yarısına ilişkin beklentiler konusunda karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantının verimli ve yararlı geçtiği vurgulandı.

TÜRK LİRASI'NIN DEĞERİNİN KORUNMASI İÇİN GEREKEN ADIMLAR ATILACAK

Kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; toplantıdan birçok kritik başlıklar çıktı. Toplantıda, Türk lirasının değerinin korunması için gereken politika adımları atılacağını belirten Kavcıoğlu, önümüzdeki dönemde bankalarla iş birliği içinde çalışılacağını ifade etti.

İKİ ÜLKEYLE ÇOK İYİ NOKTAYA GELİNDİ

Yeni swap anlaşmaları için 4 ülkenin merkez bankasıyla görüştüklerini söyleyen Kavcıoğlu, iki ülkeyle de çok iyi noktaya gelindiği açıkladı. Rezervlerin güçlendirilmesi hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını aktaran Kavcıoğlu, Türk Lirası'nın itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişikliklerin de yapabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 7
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    doları düşürmek için daha fazla faiz artışı gerek yada imf'ye teslim olmak gerek. swapla felan olacak işler değil . ey baydın ey trump demeyle dolar düşmüyor.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahh kardeşim ah bütün araçları kullanarak tl nin değerini korumalısınız
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Doların 5 TL ye düşmesi için 1 yıl içinde 1000 ton altın ve 7 milyar varil petrol bulmamız lazım. İnşaAllah duadan başka elimizden birşey gelmiyor. Dolar borcum var. Rabbim ömrümüzü hayırlı eylesin.
    Cevapla
  • Mücahid 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD demi yaşıyorsun dolar üzerinden borç alıyorsun, neyse Allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • Kalem 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar bilgiliydin neden dolarla borçlandın ?
    Cevapla
  • Söz 2 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bir an önce ödeyebilirsiniz. Allah yardımcın olsun.
    Cevapla
  • nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle