Dünya devinden altın açıklaması: Altın satışları aşırıya kaçtı

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, geçtiğimiz hafta yapılan FOMC toplantısı sonrası altın ve bakır fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandığını, ancak bu düşüşte aşırıya kaçıldığını düşündüklerini bildirdi.

GİRİŞ 22.06.2021 15:06 GÜNCELLEME 22.06.2021 15:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Finansal piyasalara bakıldığında fiyatların reel getirilerde artışa ve piyasa bazlı enflasyon bekleyişlerinde düşüşe göre hareket ettiklerini ancak altın ve bakırın FOMC toplantısından bu yana diğer finansal ürünlerden ayrıştıklarını belirten Goldman Sachs analistleri, altın fiyatının 16 Haziran'dan bu yanae yüzde 4,5 ve bakır fiyatının yüzde 4 gerilediğine dikkat çekti.

Goldman Sachs stratejisti Christianr Meller-Glissmann hazırladığı raporda,
"Altın ve bakır, Çin hükümetinin müdahalesinden kaynaklı olarak keskin şekilde satıldı" değerlendirmesini yaptı.

Çin hükümeti geçtiğimiz hafta Fed toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, devlet bakır rezervlerinin bir kısmını satacağını ifade etmişti.

YORUMLAR 8
  • Aga 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıktan şans oyunu(kumar) oldu bu iş biri kaybedecek! diğeri kazanacak. Yaşa Orhan buba, batsın bu dünya...
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşecek demek ki
    Cevapla
  • barış 2 yıl önce Şikayet Et
    milleti tokatlama hareketleri bunlar. altın her fiyattan alınır. hele bizim gibi enflasyon la yaşayan ülkeler için. hem elalemin dolarını ero. sunu eliniz de tutup bu ülkelere güç vereceğinize altın alın. onu bulundurun.
    Cevapla
  • Analiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim altının bir ayağıda dolar dolar arttığında ons altın yerinde saysa bile altın çıkar ons düşerse dolar çıktığı için sabit kalır son zamanlarda genelde olan şey enflasyon salgın gibi durumların etkisiyle ons çıkar dolar iner çıkar altın uçar şeklindeydi bir başlık atıyorlar altında yeni hafta yada son durum diye beş analiz var okuyorum okuyorum ne düşer diyor ne çıkar diyor velhasıl dediğin şöyle doğru altın kağıt değil gerçek paradır çamurada atsan eritsende değeri düşmez bence dolar çok değer kazandığı için ons altın düşse bile altın şu anda ucuz diye düşünüyorum vebal almak istemem yatırım tavsiyesi değil şahsi fikrimdir al sat işi zarardır al yat tavsiyemdir.
    Cevapla
  • Uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne aşırı ya kacilmasi dahada düşmesi gerek ons fiyatı 1300 dolara geri gelmeli
    Cevapla
  • Ne uzmanısın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitkoyin 100 bin dolara göz kırpıyor senin dediğinde laf sanki
    Cevapla
  • Cemelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ons 1300 dolara sadece Fed faizleri agrasif bir şekilde arttırırsa gelir, onuda artık yapamazlar bu sefer borsalar çöker ekonomik kriz olur, bu aşamada 1600 dolardan aşağı asla düşmez, şuan olması gereken yer 1850-2000 arası.
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden bunca karşılıksız basılan oaraya karşı ons 1300 dolar hangi hesap bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle