Binance CEO’su Bitcoin kurucusunun kimliğini deşifre etti! En büyük gizem çözüldü

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ın CEO'sundan, Bitcoin yaratıcısının kimliği ile ilgili çok kuvvetli bir iddia geldi.

GİRİŞ 22.06.2021 10:39 GÜNCELLEME 22.06.2021 10:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dünyadaki ilk kripto para olan Bitcoin kurucusu kim? Yıllardır gizemini korumaya devam eden bu sorunun ne zaman açıklığa kavuşacağı merak ediliyor. Bazı kaynaklar kurucunun Satoshi Nakamoto olduğunu söylese de diğerleri bu iddiayı yalanlıyor. Kurucunun kimliğini merak edenleri sevindirecek bir gelişme dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘ın CEO‘su Changpeng Zhao‘dan geldi. Zhao resmi Twitter hesabında o ismi paylaştı.

ZHAO KURUCUNUN GERÇEK KİMLİĞİNİ DUYDU

Kendi kripto parası da olan dünyanın en büyük sanal para borsası Binance’ın CEO‘su Changpeng Zhao aldığı bir duyum üzerine, Bitcoin kurucusu olduğu iddia edilen Satoshi‘nin Michael Saylor olduğunu aktardı. MİT Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunu olan Saylor, şu anda Micro Strategy isimli bir yatırım şirketinin kurucu ortağı ve başkanı görevini yürütüyor.

Konuyla ilgili somut bir kanıt paylaşmayan Zhao, tweetinde bu iddianın doğru olmayabileceğini de belirtti. Michael Saylor ise CEO‘ya cevap olarak “We are all Satoshi” (Hepimiz Satoshi’yiz) yanıtıyla karşılık verdi. İkili arasındaki diyaloğun ardından Bitcoin’in değerinde ufak da olsa bir artış gözlemlendi.

BİTCOİN’İN DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ORTAYA ATILDI

Elon Musk‘ın ardı arkası kesilmeyen tweetleri sebebiyle ciddi bir düşüş yaşayan Bitcoin piyasası son zamanlarda durgunluk geçiriyor. Dünya Bankası’nın El Salvador ile ilgili verdiği kararlar ve Çin Halk Bankası‘nın son açıklamalarından sonra kripto para borsaları büyük darbe almıştı. Hatta geçtiğimiz saatlerde Avrupa Merkez Bankası kendi bünyesi altında Dijital Euro çıkaracağını duyurdu.

Zhao‘nun dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in CEO‘su, Saylor‘un ise ünlü yatırım şirketinin başkanı olduğunu göz önünde bulundursak, tweetlerin neden atıldığını kolayca tahmin edebiliriz. İkilinin bu noktadaki amaçlarının durgunlaşan piyasayı canlandırmak olma ihtimali çok yüksek. Zira Bitcoin şu anda en dominant kripto para ünvanını koruyor ve fiyatlarındaki dalgalanmalar tüm piyasayı ve diğer alternatif coin’leri derinden etkiliyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE
YORUMLAR 11
  • Naif 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Doge shiba vs alt yapı bile yok. Hadi alt yapı olanlar tmm. Misal xrp alt yapı sağlam ama soruşturma var. Yada. Yada dent coin. Dent coin sim kartsız iletişim sağlayan bi şirket. Hatta tokyo 2021 sponsoru. Yani alt yapı çok sağlam. Yada xlm win. Bunlarda alt yapı var ve geleceği var. Hele hele Dent coin e-sim cart tam gelecek için. Ama Shiba Yada doge bunların hiç bir şeyi yok. Bunlar tam çarpacak tuzak. Dikkat edin. Araştırın derim. Bence hepsinden uzak durun.
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Btc 60 binden 30 bine düştü. Ama diğerlerine bakın. 100 dolardan 0.005 dolara düşenler bile var. Bu düpedüz dolandırıcılık. Hala aklınız almıyor mu. Bu sene sonu btc 150bin dolar olacak. Şimdi alanlar ozaman satacak. Peki 150bin dolardan alanlar ne yapacak. Batacak. Dikkat edin. Cidden 150bin dolara çıkacak mı. Evet. Kesinlikle çıkacak. Ama o fiyattan kredi çekip alanlar şimdiki krediciler gibi batacak. Aman dikkat.
    Cevapla
  • FURYA 2 yıl önce Şikayet Et
    2 bin tane idi en son baktığımda. Bir şey sınırsız ve bolsa kıymeti olmaz. Sayılarının sonsuz artmasına engel yok bu sözde kıymetli sanal rakamların. Dijital fotoğraflara para vermek bile bundan daha az saçma. En azından onda sözde telif hakkı var. Bacası tütmeyen, üretim yapmayan şeye para yatırana acımam, gülerim düştüğü haline. SIFIR olacak bunların hepsinin ederi .
    Cevapla
  • Erektus 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin yahudidir
    Cevapla
  • qwerty 2 yıl önce Şikayet Et
    soğan kafalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle