Bakan Kurum toplanan müsilaj miktarını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müsilaj seferberliğinde bugüne kadar 4.929 metreküp müsilajın toplanarak düzenli depolama sahalarına gönderildiğini açıkladı.

GİRİŞ 21.06.2021 16:44 GÜNCELLEME 21.06.2021 17:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabı üzerinden bugüne kadar toplanan müsilaj miktarını açıkladı.

Bakan Kurum, müsilaj seferberliğinin on üçüncü gününde 383 metreküp ile toplamda 4.929 metreküp müsilajın düzenli depolama sahalarına gönderildiğini söyledi.

20 Haziran itibarıyla İstanbul'da 1.771, Kocaeli'de 366, Bursa'da 133, Tekirdağ'da 153, Balıkesir'de 526, Çanakkale'de 428, Yalova'da 1.552 metreküp müsilajın 293 bölgedeki çalışmalarla Marmara Denizi'nden temizlendiğini belirten Bakan Kurum, "Denetim çalışmalarımızda, on üçüncü günümüzü toplamda 4 bin 980 denetimle tamamladık. Mevzuata aykırı davranan işletmelere kapatma dahil her türlü cezai işlemi uygulayacak, işletme ve gemilerin denizimizi kirletmelerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Marmara Hepimizin düsturuyla sahada her gün daha çok çalışarak denizimizi temizliyoruz. Tek kapalı denizimiz, ülkemizin göz bebeği Marmara Denizi'mizi eski maviliğine hep birlikte kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • çağatay 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplanan miktarın bir anlamı yok, hepsine teşekkürler ama kaynak kurutulmadıkça sorun artarak devam edecek, daha kapsamlı bilimsel çalışmalara ihtiyaç var
    Cevapla
  • Bbd 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin bakanim
    Cevapla
  • mslcc 2 yıl önce Şikayet Et
    kral toplamayla bitmez bu is.. kalıcı çözüm lazım..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki fabrikalar ve belediyeler sorumlu.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare yeni kanal, Marmara kapalı bir deniz, su sirkülasyonu u artırırsak müsilaj sorununu zayıflatırız.
    Cevapla
  • Kamuran 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamımısın sen neye göre böyle yorum yapıyorsun ağzı olan konusuyor dedikleri bu olsa gerek doğayla oynanmaz kardeş gün gelir oynadığın doğa seninle oynar ne olduğunu anlamazsın bile...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle