Sonunda herkesin istediği oldu! Günde 140 uçakla Türkiye'ye gelecekler

Rusya'nın Türkiye'ye yapılacak uçuşları yeniden başlaması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Alınan bu kararı Türkiye'ye duyulan güvenin göstergesi olarak yorumlayan turizmciler, gelen ziyaretçi sayısının 3 milyonu bulabileceğini düşünüyor.

GİRİŞ 21.06.2021 10:51 GÜNCELLEME 21.06.2021 11:09
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatması kararı, Antalyalı turizmcileri tarafından sevinçle karşılandı. Rus tur operatörleri, bu yaz Rusya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının 3 milyonu bulabileceğini belirtti. Sezon ise 31 Ekim’e kadar devam edecek.

Öte yandan kış sezonuyla birlikte Rus turist sayısının 2019’da olduğu gibi 7 milyonu bulma öngörüsü de var. Türk turizmciler ise kayıpların artmaması için yasağın temmuzdan önce kalkmasının önemli olduğunu vurgulayarak, sezonun bu yıl daha erken başlayacak olmasına dikkat çekti. Rus havayolu şirketi Aerofl ot, Antalya, Bodrum ve Dalaman’a birer, İstanbul’a iki ek sefer düzenleyeceğini açıkladı. Rusya’daki tur operatörleri Anex, Pegas, TUI Rusya ve Coral, 22 Haziran’dan itibaren 26 Rus şehrinden günlük 140 uçuşla Türkiye uçuşlarına başlayacak.

ARAMALAR 7 KAT ARTTI

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya’dan bir süredir beklenen güzel haberin geldiğini, buna göre 22 Haziran’dan itibaren Rus turistlerin Türkiye’ye gelip, tatillerini yapabileceklerini aktardı. Rusya’nın aldığı kararın, hem ülkeye gelecek Rus turistler hem de turizmciler açısından sevindirici olduğunu belirten Çorabatır, “Aylardır heyecanla bu kararı bekliyorduk” dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da Antalya’nın salgın sürecinde güvenli turizme öncülük eden şehirlerden biri olduğuna dikkati çekti. Salgın sürecinde geçen yıl Antalya’nın 3,5 milyon turisti ağırladığını hatırlatan Yağcı, Rus turistlerin Türkiye’ye bu yıl daha erken gelmesiyle turizmin daha da hareketleneceğine işaret etti. Yağcı, “Rusya’nın da tüm uçuşlarını açma kararı Antalya’ya ve Türkiye’ye duyulan bir güvenin göstergesi. Güvenli hizmet sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Level Travel online tur arama ve satış sitesi uçuşların açılacağının açıklanmasının ardından ilk bir saatte Rusya vatandaşlarının Türkiye turlarına ilgisinin 7 kat arttığını duyurdu. Şirket yetkililerine göre şu anda Türkiye’ye bir haftalık, iki kişilik tur için en düşük fiyat 27 bin rubleden başlıyor. Bu fiyata uçak bileti, üç yıldızlı otelde kahvaltılı konaklama, transfer ve sağlık sigortası dahil.

“TURİZMDE HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”

Turizmci Cem Kınay ise “Rusya pazarı, Türk turizmi için çok önemli. Bu kararla birlikte moraller düzeldi, buna çok ihtiyaç vardı. Geçen yıl salgında en zengin Ruslar da Türkiye kararı alarak, yatlarıyla geldiler, kimisi en lüks otellerde tatillerini yaptı. Rusya’dan yoğun turist gelmesini bekliyoruz” dedi.

Intourist’in Outbound Müdürü İsmail Bölükbaşı, bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye giden ziyaretçi sayısının 3 milyonu bulabileceğini söyledi.

Pegas Touristik Orta Asya ve BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar tur operatörlerinin daha önceden 22 Haziran’dan itibaren tam kapasite ile başlanacak şekilde uçuşları planladığını belirtti. Tarifeli ve diğer şirketlerin kapasitesi ile bu potansiyel günlük 160 uçuşa kadar çıkabileceğini kaydeden Sancar, “Uçakların kapasiteleri 200-400 koltuk. Sezon 31 Ekim’e kadar devam edecek. Yaz sezonunda 130 günde 3 milyon Rus turistin gelmesi öngörülüyor. Kasım ayında da gelişler sürebilir’’ dedi.

Uçuş yasağından önce, nisan- haziran aylarında 1,5 milyon Rus turistin Türkiye’de tatil planladığını belirten Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı Andrey İgnatyev ise yıl sonuna kadar salgın durumu izin verirse 2019 rakamlarının yakalanabileceğini belirtti.

GEÇEN YIL RUS TURİST BİRİNCİ SIRADAYDI

Rusya, Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında son 5 yıldır Almanya’nın birinciliğini elinden aldı. Pandemi nedeniyle Rusya’dan Türkiye’ye uçuş yasakları geçen yıl ağustos ayında kalkmıştı. Rus turist, geçen yıl 10 Ağustos’ta Türkiye’ye ayak basmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2020 yılında en çok ziyaretçi gönderen ülke sıralamasında Rusya yüzde 16.72 pay ve 2 milyon 128 bin 758 kişi ile ilk sırada yer aldı. Türkiye’nin turizmde yeni bir rekor yılı 2019’da ise Türkiye’ye en çok gelen yabancılar sıralamasında Rusya 7 milyon 17 bin 657 ziyaretçi sayısı ile birinci sırada bulunuyordu.

YORUMLAR 19
  • reşe 2 yıl önce Şikayet Et
    ucuz da ondan buraya geliyorlar bedavaya 1 hafta 2 hafta tatil
    Cevapla
  • Mutlu yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    3240 TL ye bir hafta iki kişi uçak sigorta dahil yerliye niye bu fiyata tatil yok illa yabancı pasaportu mu lazım
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu paralara en ev kiralarsin
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya bize zarar vermek ister iken kendie kendine zarar verdi cok ulke rusyadan gelenir istemez cunku casuz yada belli yerde calisiri devllete bilgi toplar o ulkere gitseler sorun olacak zaten rusya gelmese bile cok ulke var gelecek
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz ruslardan vize almayalım onlardan 1 aylık vize için 170 dolar ödeyelim.
    Cevapla
  • Ns57 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara asi soruyomusunuz madem bu kadar onemseyip ikinci doz asi yaptirmayanlara kismi de olsa sen gelme LN diyecekmissiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle