Türk Telekom'dan yerli ve milli 'Test Otomasyon Platformu'

Türk Telekom, yerli ve millî test otomasyon platformu 'TTiMoT' ile son kullanıcı terminallerini, uluslararası standartlarda el değmeden otomatik olarak test etmeye başladı.

Türk Telekom'dan yerli ve milli 'Test Otomasyon Platformu'
Türk Telekom'dan yerli ve milli 'Test Otomasyon Platformu'
GİRİŞ 20.06.2021 14:30 GÜNCELLEME 20.06.2021 15:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Platform sayesinde şirket, altyapısında kullanılan ve kullanılması planlanan müşteri terminallerinin test süreçlerini tam otomatize ve merkezi olarak yöneterek; 15 kata varan zaman tasarrufu, iş gücü ve hizmet sağlıyor.

Türk Telekom İnovasyon Merkezi Otomasyon Tool (TTiMoT) hayata geçirildi. TTiMoT ile son kullanıcı terminalleri, uluslararası standartlarda el değmeden otomatik olarak test ediliyor. 

Genişbant modemler başta olmak üzere tüm ürünlerini, müşteri memnuniyeti ve altyapıya uyum konusunda çok kapsamlı testlere tabi tutan şirket, TTiMoT ile 15 kata varan zaman tasarrufu, iş gücü ve hizmet kalitesi sağlıyor.

Türk Telekom, TTiMoT platformu ile uluslararası test cihazı ve otomasyon firmalarının sağladığı test otomasyon sistemini yerli firmalar ile yurt içinde gerçekleştiriyor. Böylece ülke ekonomisine büyük katma değer sağlarken yerli firmaların kabiliyetlerini de artırıyor.

Türk Telekom Network Mimari ve Kalite Güvence Direktörü Emel Uzun Subaş konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

''Türk Telekom olarak özellikle son yıllarda yerli ürün ve proje odaklılığımızı test alanında da uygulamaya aldık. Bu doğrultuda, uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz ile yerli test otomasyon platformu TTiMoT’u hayata geçirdik. Pnetworks iş birliğinde geliştirdiğimiz yerli yazılım ve donanıma sahip TTiMoT ile kendi test süreçlerimizde zaman, iş gücü ve test kalitesi anlamında çok büyük kazanımlar elde ettik. Türk Telekom olarak,  ürünlerimizin müşteri memnuniyeti ve altyapıya uyumluluğunda çok kapsamlı testler uyguluyoruz. Örneğin; 3 farklı altyapıda 15 günde sona eren modem testlerimiz TTiMoT ile 1 gün içerisinde; yaklaşık 7 gün süren genişbant erişim sistem testlerimiz ise artık saatler içinde tamamlanabiliyor.''

YORUMLAR 6
  • Tirt Telekom 2 yıl önce Şikayet Et
    TTnet önce bağlantı hızını düzeltsin 16 megabit internet alıyorsun 7 megabiti zar zor geçiyor
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    izmit merkeze kasım 2019 beri altyapı bekliyoruz diğer yerleri varın siz düşünün
    Cevapla
  • murat 9088 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankara çubuk kızılören köyünde çekmiyor bir baz istasyonu kurulması gerekiyor internetten vaz geçtik konuşma yapabilsek yeter önce kapsama alanini çözsünler sonra bu işlerle ilgilenin
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    turknet 1000 mbit yani bin mbit interneti 99 liraya veriyor türk telekomda 10'da bir hızında indirme yani 100 mbit 1000'de 8 hızında yani 8 mbit uploadı 160 liraya satıyor . Türk telekom her konuda başarısız sınıfta kalmış bir kurum .
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu Telekom kendi değerlendirmesini yapıyor mu kimse sizden memnun değil bir de platform kurmuş vs
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle