Başkan Erdoğan'dan KDV desteği müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemer'de NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışında konuştu. Erdoğan,"Turizm sektörüne yönelik KDV desteğini haziran ayı sonuna kadar uzattık. Bir aylık daha uzatma talebi var. Pazartesi müjdeyi veririz" dedi

GİRİŞ 19.06.2021 14:45 GÜNCELLEME 19.06.2021 15:44
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta, "Aşılamada atılımla birlikte inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Otelimizin turizm sektörüne, ülkemize, NG Gruba hayırlı olmasını diliyorum. Toplam 5 milyar liralık yatırımla 1200 istihdam ilavesini ortaya çıkardıkları için tebrik ediyorum. 

YENİ DÖNEME GİRİYORUZ

Türkiye turizmde hala büyük yatırım ve kazanç potansiyeli barındıdan bir ülkedir. Kendisi de sektör içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız, yurt içi ve dışında her türlü adımı attı. Onun için de gidilmedik ülke bırakmadı. Almanya, İngiltere, Rusya, bütün bunlarla görüşme yapılırken biz de telefon diplomasimizi yoğun bir şekilde devam ettirdik. Bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı. 

Sağlık hizmetleri konusunda da benim diyen ülkelerin yapmadıklarını ülkemizde yaptık. Turizmde Türkiye başarabilecek mi diye bekleyenlere en güzel cevap oldu. Aşılamada atılımla birlikte inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz. 

TURİSTLER TÜRKİYE'DEN VAZGEÇEMİYOR

Ülkemiz seyahat kısıtlamaları listelerinden çıkmaya başladı. Rusya'nın kararını da memnuniyetle karşılıyoruz. NATO Zirvesi'nde sayın Macron ile görüşmenin meyvesini aldık, Fransa da olumlu adımını attı, atıyor. Önümüzdeki haftalarda sürecin daha da hızlanacağı anlaşılıyor. 

16 milyon misafiri geçen yıl ağırlamıştık. Bu yıl çok daha büyük rakamlara ulaşacağız. Yatırımcılarımıza yeni döneme hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Hem ülkemizi tercih edenler hem de Türkiye kazanıyor. 

TURİZME KDV DESTEĞİ MÜJDESİ

Turizm sektörünü desteklemeyi sürdürüyoruz. Her ne kadar birileri eleştiri konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV desteğini de Mehmet Bey sıkıştırdı. Haziran sonuna kadar uzattık. Pazartesi Kabine sonrası turizmde KDV desteği konusunda müjdeyi vereceğim. Önümüzdeki haftalarda seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının hızlanacağı anlaşılıyor. Turizmcilerin sezonun ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edebileceğiz. 

Salgının geride kalmasıyla hedeflerimize ulaşacağız. Yatırımcılarımızın morallerinin yerinde olduğunu görüyorum. Sektöre biz de devlet olarak her türlü kolaylığı göstermeye devam edeceğiz. Derdi ülke millet olmayanlar bunu anlayamaz. Türkiye'yi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. 

Bu otel bunlardan bir tanesi. 15 Temmuz Darbe Girişimi yapılmış onlar buna aldırış etmeden yatırımlarına devam ettiler. İnanmak bu. Allah sağlık ömür verdiği sürece ülkemizin hizmetinde olacağız. Sağlık, savunma, gıda, tekstilde dünya markası olana kadar durmayacağız. 

Devamlı genişlettiğimiz destinasyonlarımızla hedeflerimize yaklaşıyoruz. Bu kalkınma mücadelesinde turizm sektörünün katkıları için şükranlarımı sunuyorum. 

YORUMLAR 59
  • YURTSEVEN 2 yıl önce Şikayet Et
    AĞZI, İÇKİ ve YALAN KOKAN, İNANMAYAN ALDATAN, ŞER' E HİZMET EDEN, CUMHUR BAŞKANIMI, AĞZI, KUR' AN- I KERİM KOKAN İNANAN, ALDATMAYAN, HAYRA HİZMET EDEN CUMHURBAŞKANIMI.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesine hizmet eden, Demokrasi ye bağlı, ulusal çıkarlarına düşkün Cumhurbaşkanı..... Gerisi Allah'la kendi arasında.
    Cevapla
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu kısa çalışma ödeneği mı artık kaldırın.trsbzon radision blue da çalışıyoruz otel full dolu nasıl ödenek veriyor devlet?, Devleti yemeyi bırakın göbekli aç iş adamları...
    Cevapla
  • farozlu 2 yıl önce Şikayet Et
    trabzonda çalışıyorsan işin baştan zor kardeş yomrada mısın ? araplar iranlılar orda hep
    Cevapla
  • Teknisyen1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet kanaatkar olmazsa, ayağını yorganına göre uzatmassa ne verirsen ver yinede memnun olmazlar. Göbekli açlarımız var hiç doymayan.
    Cevapla
  • Gadir İnanır 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindim ,müjde bekliyorum ,belkide yine petrol gaz çıkaracağız
    Cevapla
  • terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    başkanım kamuda israfı önle emeklisi dolanı gönder yazık günah devlete emeklisi 15 yıl geçen insanlar var özel idare karayolları 69 yaşında işçi olmurmu haksızmıyım öğretmen yine aynı 60 yasında ögretmenler odasında ağır bakımda gençlere yazık başkan
    Cevapla
  • Zihni 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Oturup hiç bir iş yapmayıp mühendislerden fazla maaş alan işçiler var. Adamlar emekli de olmuyor oturdukları yerden 8-10 bin maaş. Oh ne ala memleket
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle