Bakan Elvan'dan son dakika enflasyon açıklaması

Bakan Lütfi Elvan yaptığı son dakika açıklaması ile "Enflasyonu tek haneye indirme yönünde bir hikayeyi yeniden birlikte yazacağız. Kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 18.06.2021 11:54 GÜNCELLEME 18.06.2021 13:41
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Kararlı duruşumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa İş Dünyası ile Buluşma programına katıldı.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır başları;

Verdiğimiz desteklerin yıl sonuna kadar 191 milyar TL'ye, milli gelirin yüzde 3,14'üne ulaşmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyan her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz, gereken tedbirleri gereken zamanda alacağız.

AŞININ OLUMLU ETKİLERİNİ GÖRECEĞİZ

Aşılamada günlük 1,5 milyona ulaştık, aşının olumlu etkisini hem ekonomide hem de sosyal hayatta göreceğiz. Dış talep ve yatırım harcamaları büyümeye olumlu katkı sağladı, ihracat tarafı olumlu gidiyor.

İhracatta yıl sonu hedefine ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. Büyümeden tüm vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanmasını arzu ediyoruz. Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır. 

HEDEFİMİZDEN KOPMAYACAĞIZ

Enflasyonla mücadele tüm politikalarımızın önünde, kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız.

Kararlı duruşumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak.

Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığıdır.

Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak. Bu da sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayacak.

ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ

Sanayimiz için finansman, beşeri sermaye, vergilendirme ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi alanlarda somut politikaları hayata geçireceğiz. Finansal erişim için bankacılık sektörünün yanı sıra faizsiz finans sistemi ve sermaye piyasalarını daha da derinleştirecek politikalara hız vereceğiz.

Katma değer üreten firmaların ayakta kalmasını oldukça önemsiyoruz. Mesleki eğitim merkezlerini gençlerimiz için çok daha cazip kılacağız. Çok önemli bir adım atıyoruz hazırlıklarımızı da tamamladık. Kalfalık döneminde alınan ücretlerde iyileştirme sağlayacağız. Biz sağlayacağız. Sizlerin üzerindeki yükü kaldırmayı hedefliyoruz.

Ödeyebileceğiniz kadar borç alın, büyük yüklerin altına lütfen girmeyin. Şirketler finansman için halka arz gibi seçenekleri değerlendirmeli.

Sanayinin yeşil dönüşümü konusunu da hep birlikte ele almamız şart. Türkiye yeşil devrimin öncülerinden biri olabilir. TOGG projesi tam da bu bağlamda değerlendirilmesi gereken bir iş.

YORUMLAR 42
  • Habil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuşulanların etkisi pazar market fiyatlarına yansıtmadığı sürece bir anlamı yok. 20 sene oldu artık bahaneler tükeniyor
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kur düşerse ,ekonomik koşullar düzeliyor. Enflasyonda düşecek ,fakat biraz zaman istiyor.Pandemi koşulları düzelir düzelmez ,her şey yoluna girecek inş.
    Cevapla
  • ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllık enflasyon%16 inşaat malzemeleri %150-200 zam bu fahiş zamlara hükümet el atmalı yoksa ev almak hayal olacak
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ev almayı dusunebiliyorsan ne mutlu sana bazı insanlar hayalini bile kuramıyor...
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Çiftlikbanki thodexi milleti dolandirip kaçıyor bu tür dolandiricilar mutlaka hesap vermeli, Türk milleti adına görev yapa savcilara hakimlere hesap vermeliler
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir mala ayda iki üç kez en az zam geliyor kararlı duruşumuzu hiç bozmuyoruz ama iki yıldır spekülatif denildi stokcular denildi bu kaç kez ceza kesildi ama hiç bir düşüş yaşanmadı. Bir de bu milleti dolandirip kaçanları adalet önünde hesap verirken görmek istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle