İşte Kanal İstanbul'da ilk temelin atılacağı nokta

Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin atılacağı noktada son çalışmalar görüntülendi.

İşte Kanal İstanbul'da ilk temelin atılacağı nokta
İşte Kanal İstanbul'da ilk temelin atılacağı nokta
GİRİŞ 14.06.2021 14:59 GÜNCELLEME 14.06.2021 14:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kocaeli'nde yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul'un, ilk köprüsünün temelini 26 Haziran'da atıyoruz" dedi. 

Bakan Karaismailoğlu, Sazlıdere geçişinde Başakşehir; Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak gergili eğik askılı köprü imalatına başlayacaklarını kaydetti.

Adil Karaismailoğlu, "Ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte, uzunluğu 860 metre olurken, yaklaşım viyadükleri ile köprünün toplam uzunluğu 1.618 metreye ulaşacak. Köprü, trafiğe 2x4 şeritli olarak hizmet edecek. Köprünün platform genişliği ise 46 metre olacak. Unutmayın, bugün Kanal İstanbul'a karşı çıkan zihniyet, geçmişte Marmaray'ı, Avrasya tünelini de istemedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de karşı çıktı. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algılar yaptı. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışıyor, örnek gösterilen projeler yapmayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 28
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm harfiyat kamyon ve makinaları seferber edilsin 7 gün 24 saat çalışılsın 2023 e bitsin türkün gücünü herkes gorsun
    Cevapla
  • Nitekim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul yapılsın ama baraj yok olmasın
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Barajın bir kısmı gidiyor yerine 2 tane baraj yapılıyor.
    Cevapla
  • Bakî 2 yıl önce Şikayet Et
    İhalesi CHP yandaşı holdinge verilirse proje doğru oluyor. Özelleştirmeyi CHP yandaşı alırsa peşkeş olmuyor. Örnek PO, Tüpraş, Sek, Yapıkredi, ormanın ortasında üniversite
    Cevapla
  • Fetih 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul bir an önce yapılmalı. Sorosun fonladığı içerideki medya halkımızı devlet düşmanı haline getiriyor, bu halkta hala geçmişten bir ders almadı gitti, yahu cehape bir şeye karşı çıkıyorsa bilinki o Müslüman Türk milletinin iyiliği içindir. Bu Kanal şuan mevcut olsaydı her sene bedavadan milyarlara dolar para kazanacaktı Türkiye. Biraz gidin Çinin Avrupa'daki Kanal projelerini inceleyin hepsi Kanal İstanbul'dan korkuyorlar çünkü Türkiye'ye muhtaç olacağız diyorlar sizde hala beyninizi Sabetayist-Ermeni-Rum kriptosu medyaya yıkatmaya devam edin. Kanal istemiyormuş beyfendi koca devlet bilemedi bizim Rıfkı abi bildi.
    Cevapla
  • Özer kılıc 2 yıl önce Şikayet Et
    sen adamsin
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul için yapılacak köprülerin ücretsiz olduğu açıklanmıştı.
    Cevapla
  • idris KÖSE 2 yıl önce Şikayet Et
    6 adet köprü ücretsiz olacak,M.Tevfik GÖKSU açıklamıştı.
    Cevapla
  • Berat Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah öyle olur kuzey Marmara otoyolundan çok memnunum şahsen fakat biraz daha uygun olsa daha çok tercih edileceği kanaatindeyim. Özellikle Osman Gazi köprüsü fiyat olarak malesef pahalı inşallah büyüklerimiz daha makul seviyelere çekebilirler. Allah reisin ömrünü uzun hayırlı etsin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle