Yine yaptı yapacağını! Elon Musk bir tweetle ortalığı karıştırdı

Son dakika haberi: Milyarder iş insanı Elon Musk, kripto para piyasalarıyla oynamaya devam ediyor. Musk, bu kez kripto paraları yeniden yükselişe geçiren bir açıklama yaptı.

Yine yaptı yapacağını! Elon Musk bir tweetle ortalığı karıştırdı
Yine yaptı yapacağını! Elon Musk bir tweetle ortalığı karıştırdı
GİRİŞ 14.06.2021 07:33 GÜNCELLEME 14.06.2021 10:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İş insanı Elon Musk kripto para madenciliğinin büyük elektrik tüketimine neden olduğunu, bu yüzden karbon salınımının çoğaldığını ve daha çevreci fikirler ortaya çıkana kadar Bitcoin ile Tesla satışlarını durdurduğunu açıklamıştı. Açıklamaların ardından Bitcoin ciddi bir değer kaybı yaşamış haziran ayı başında toparlanmaya kalksa da Elon Musk'ın kırık kalpli tweeti sonrası yeniden düşüş trendine girmişti.

BU KEZ TAM TERSİ OLDU

Elon Musk Twitter'da paylaşılan bir habere yanıt verdi ve Bitcoin’le ödeme kabul etmeyi durduran Tesla’nın tekrar Bitcoin kabul etme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Tesla’nın Bitcoin varlığının sadece yüzde 10’unu sattığını söyleyen Musk, Bitcoin madenciliğinin daha temiz enerji harcaması için bir çözüm bulunursa şirketin tekrar Bitcoin kabul edeceğini açıkladı.

Cointelegraph tarafından paylaşılan tweette Güney Afrikalı finansal servis şirketi Sygnia’nın CEO’su Magda Wierzycka, Elon Musk’ın izlediği politikayı eleştirdi. Musk’ın incelenmesi gerektiğini söyleyen CEO'ya yanıt olarak Musk, "Bu yanlış. Tesla Bitcoin varlığının sadece yaklaşık %10’unu sattı ve bunu Bitcoin’in piyasayı bozmadan kolayca nakite çevrilebileceğini göstermek için yaptı. Bitcoin madenciliğinin en azından %50 daha temiz bir enerji kullanımı sağlamasıyla Tesla, tekrardan Bitcoin kabul ederek satış yapmaya başlayacak" açıklamasında bulundu.

42 BİN BİTCOİN'İ VARDI

Tesla’nın Bitcoin kabul ettiği mart ayında yaklaşık 42 bin Bitcoin’i bulunuyordu. Elon Musk’ın verdiği orana göre Tesla, yaklaşık 4 bin 200 Bitcoin sattı. Yani şu anda şirketin aşağı yukarı 38 bin adet Bitcoin’i bulunuyor.

KRİPTO PARALARDA YÜKSELİŞ

Açıklamaların ardından kripto para birimlerinde yükseliş yaşandı. 14 Nisan'da 64 bin 804 seviyesini gören Bitcoin, 38 bin 971 dolar seviyesine 24 saatte yüzde 11 artışla geldi.

Dün 34 bin doların gerisinde olan Bitcoin dışında diğer para birimlerinde durum şöyle:

Ethereum: Son 24 saatte yüzde 5,7 artışla 2.482 doları,
Tether: Son 24 saatte yüzde 0,2 artışla 1 doları,
Binance Coin: Son 24 saatte yüzde 6.1 artışla 360,88 doları,
Cardano: Son 24 saatte yüzde 4.9 artışla 1,54 doları,
Dogecoin: Son 24 saatte yüzde 3,8 artışla 0,32 doları,
XRP: Son 24 saatte yüzde 5,3 artışla 0,87 doları,

YORUMLAR 21
  • Zalım hukumdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaz yolmanin teknolojik yönü bu sanal para haramın daniskasi bir tane alım hoca haramdır diyemiyor
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam tek kelimeyle manipülasyon yapıyor... Ceza alması gerekirken kimse birşey yapamıyor...
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kriptolar hiö de güvenilir değilmiş, işte gördük. Bununla değer taşınmaz. Üstelik bunlar para gibi değil, hisse senedi gibi ama karşılıksız. Tamamen yolmaca.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu musk'da 90'lı yıllarda hükümeti dışarıdan destekleyen parti gibi takılıyor.O dönemde parti grub toplantısında hükümetin icraatlarını desteklemiyorum diye bir açıklama yabardı by.Deniz Baykal,borsa dip yapar alıt alacağını,birkaç hafta sonra y8ne bir grub toplantısında ben bu hüķumeti KERHEN destekliyorum diye açıklama yapar ,borsa yükselir ülkeyi bu şekilde sömürürlerdi.Şimdi Musk'da coincilere aynı taktiği uuguluyor
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    ah bu kolay para kazanma hırsı. insanı yiyip bitiriyor. bu uçuk kafayla sonumuz hayır değil. hangi kafayı yaşıyoruz o da belli değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle