Yerli otomobilde önemli gelişme! Yeni yapılacak tüm binalarda olacak

Yerli otomobilin yapımı ile ilgili hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan TOGG açıklaması geldi. Bakan Kurum, "Yeni yapılacak binalarımızda elektrikli şarj ünitesi koyma zorunluluğu getirdik. Şehirlerimizi TOGG'a hazırlıyoruz" dedi.

Yerli otomobilde önemli gelişme! Yeni yapılacak tüm binalarda olacak
Yerli otomobilde önemli gelişme! Yeni yapılacak tüm binalarda olacak
GİRİŞ 12.06.2021 13:46 GÜNCELLEME 12.06.2021 13:46
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Murat Kurum, "Çevre ve iklim dostu elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması için yeni yapılacak binalarımızda elektrikli şarj ünitesi koyma zorunluluğu getirdik. Şehirlerimizi TOGG'a hazırlıyoruz" dedi.

Diğer yandan, Türkiye'nin Otomobili'nde üretim süreci devam ediyor. TOGG Gemlik Tesisi'nde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi hedefleniyor. Gemlik Tesisi'nde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

TOGG Gemlik Tesisi'nin üst yapı çalışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021'de başlatıldı. Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

İlk seri otomobil, 2022 yılının son çeyreğinde banttan inecek. TOGG bünyesinde, 175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek. Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak.2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68'e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretilecek.

YORUMLAR 35
  • garip 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu aracı önce vatandaşa satın sonra diğerlerine.
    Cevapla
  • KütahyAli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki her yeni binaya otopark yapılacakmış gibi. Yahu belediyeler aldığı otopark paraları ile otopark yapsalar yeter, Hem para alıyorlar hem otopark yapmıyorlar. Göreceğiz bakalım 1 seneden az kaldı ilk %51 yerli otomobilin garajlarda şarj olmasını. Ha şu bir gerçek bu araçlar normal şehir elektriği ile de şarj oluyor ya her park yerine birer sayaç takarız artık şirketleri zengin etmek için. Zorunluluk nedeni ile yine birileri köşeyi kolayca dönecek. Sayaç ve elektrikli araç priz işi tavan yapar artık. Gerçi 2 daireye 1 otopark onayı veren bu bakanlık sayaç işini daire başı yapar artık.
    Cevapla
  • Hyryn 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay be Türkiye araba yapıyor onu bile eleştiren var
    Cevapla
  • 2022 2 yıl önce Şikayet Et
    bir binada en *10 x tane Japon deprem ray sistemi de zorunlu olsun neyi ve neden hala zorunlu değil
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecekte bitecek meslekler benzinlik elktrik aboneligi...
    Cevapla
  • Memilinin Kazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Ses yalıtımı ZORUNLULUĞU GETİRİN ,binlerce cinayet ve asayaiş olaylarının önü kesilmiş , GÜRÜLTÜNÜN sonu bela ile bitiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle