Savunma sanayi yatırım fonu kuruluyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, şirketlere ortak ve destek olmak amacıyla bir savunma sanayi yatırım fonu kurulması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

GİRİŞ 12.06.2021 12:33 GÜNCELLEME 12.06.2021 12:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir,  yakın zamanda savunma sanayi yatırım fonu kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Elazığ'daki temaslarını sürdüren Prof. Dr. Demir beraberinde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile kentteki bir otelde düzenlenen "Savunma Sanayii Elazığ Buluşması" programı kapsamında sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Kara ve denizden sonra hava araçlarında göreve başlıyorKara ve denizden sonra hava araçlarında göreve başlıyor

Demir, sanayicilere, küçük iştirak ve girişimcilere 150 milyon liralık yıllık bir destek sağladıklarına ancak para desteğinin yanında finansman ve kabiliyetlerin çok daha önemli olduğuna dikkati çekti.

Yakın zamanda bir savunma sanayi yatırım fonu kurarak bu fon vasıtası ile girişim ruhu ve teknoloji derinliği gördükleri girişimlere, şirketlere ortak ve destek olmak, yatırım fonu kanalıyla yatırım yapmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Bunu da yakında inşallah duyurup hızla girişimcilerimize, yatırımcılarımıza destek olmaya çalışacağız. Ayrıca ARGE fonlarımız devam ediyor. Endüstriyel etkinliği destekleme programımızla, değerlendirme destekleme programımızla, çeşitli firmalarımızı değerlendirmeye tabi tutup daha iyi olmaları için neler yapılması gerektiğini kendilerine bildirip bu konuda çeşitli destekleri masaya koyuyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Türkiyeyi el aleme muhtaç etmesin. Daima insanların yüzü gülsün inşallah
    Cevapla
  • Kriptomaho 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginler vergisini tam ödese işçisinin hakkını tam verse ve malının zekatını tam ve doğru hesaplayıp ödese bugün Türkiyede evi arabası olmayan fakir kimse kalmadığı gibi ülkemizde ab ülkeleri seviyesinde olurdu.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesala bu işe zenginlerden vergi alarak başlayabilirsiniz, zenginler bu ülkede vergi vermiyorlar, kimden alıyorsun, gariban memur ve işçiden, adam milyon dolarlar kazanıyor, tüketim lüks, vergiye gelince komik rakamlar, Allah bunu kabul etmez. Gelir vergisi matrahlarını yeniden ve adil düzenleyin, vergi kaçırmayı aklından bile geçirmeye cesaret edenin aklını alın, muhasebe sistemini yeniden düzenleyerek kurumlar vergisindeki kaçağı önleyin, kayıt dışı ekonomi %50 lere dayanmış, vergilerin bir kısmını bu fona aktarın.
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de sanayide tarifsiz işlere imza atabilecek nice işletme var . Bu işletmeler iyi değerlendirdiğimizde yurt dışı bağımlılığı sona erecektir.
    Cevapla
  • Mazlum 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülke projelerle büyür Ticari Hacmi artar Buda millete yansır sizi İZLEMEYE DEVAM EDİYORUZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle