Başkentgaz BİST’te işlem görmeye başladı

Son yılların en büyük halka arzlardan biri olan Başkentgaz’ın yüzde 25’i BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.

Başkentgaz BİST’te işlem görmeye başladı
Başkentgaz BİST’te işlem görmeye başladı
GİRİŞ 11.06.2021 12:27 GÜNCELLEME 11.06.2021 12:27

Türkiye’de doğal gaz kullanıcılarının yüzde 11’ine hizmet götürerek en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunan Başkentgaz, Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başladı. Başkentgaz, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da 9,72 TL/pay baz fiyatla “BASGZ” koduyla işlem görecek. 

FİYAT İSTİKRARI İÇİN 510 MİLYON TL AYRILDI

Son yılların en büyük halka arzlarından biri olan Başkentgaz’ın sermayesinin yüzde 25’i Garanti BBVA Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 3-4 Haziran tarihlerinde sabit fiyatla gerçekleştirilen talep toplama sonucunda toplam 50.888 yatırımcıya satıldı. Torunlar Enerji’ye ait 175 milyon TL’lik nominal değerli payların satıldığı halka arz sonrası 510 milyon TL fiyat istikrarı için ayrıldı. Bu rakam son yıllardaki halka arzlarda fiyat istikrarı için ayrılan en yüksek tutar olarak da kayıtlara geçti.

Başkentgaz Genel Müdürü Asım Yüksel, yeni yatırımcılarıyla Borsa İstanbul’da uzun soluklu bir yolculuğa çıktıklarını belirterek yıl sonuna kadar 2 milyon aboneye ulaşmayı ve her yıl yeni 70 bin abone kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Halka arza ilgi gösteren yatırımcıların yeni bir yatırım hamlesine de ortak olduğunu kaydeden Asım Yüksel, “Başkentgaz yatırım yaptıkça kârı artan ve düzenli temettü ödeyen yapıya sahip bir şirket. Bu yıl 525 milyon TL, önümüzdeki 6 yıllık dönemde ise 300 milyon dolarlık yatırım yapma hedefimiz var. Hem bu yatırımlarla Ankara’da doğal gaz kullanmayan ilçe kalmayacak, hem de bundan böyle dağıtılabilir kârımızı tek bir ortakla değil 50.888 yatırımcı ile paylaşacağız” dedi.