Kanal İstanbul'un tarihi 26 Haziran

Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulacağı tarih belli oldu.

Kanal İstanbul'un tarihi 26 Haziran
Kanal İstanbul'un tarihi 26 Haziran
GİRİŞ 09.06.2021 12:00 GÜNCELLEME 09.06.2021 12:47
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Yıllar önce açıklanan büyük proje Kanal İstanbul'un yapım aşaması için geri sayım başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni’nde "Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi üzerine projede ilk kazmanın vurulacağı tarih açıklandı.

İLK KAZMA 26 HAZİRAN'DA VURULACAK

İlk çalışmaların 26 Haziran tarihinde başlayacağı bildirildi. 6 köprüden ilkinin temel atma törenine Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

ÇILGIN PROJE

Erdoğan'ın 27 Nisan 2011'de "çılgın proje" olarak açıkladığı Kanal İstanbul 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip olacak.

Kanal'ın iki yakasına ise toplam 500 bin kişilik bir şehir kurulacak.

YORUMLAR 100
  • perdeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp ve yandaşları herseye karşı.Bolu tüneline burdan su çıkıyor ancak patates deposu olur diyen zihniyet.marmaraya gerek yok 3.köprüye gerek yok metroya gerek yok otobüse gerek yok osmangazi köprüsü ne gerek var şehir hastabelerine hiç gerek yok bunlar hepsine karşı.vay be bu projeleri soruyorum size istanbullular kime yapılmış kimin için yapılmış.Hepside gereksiz projeler bay kemale göre ama sizin Bodrumda iki sene üzerinde çalıştık cok emek verdik dediginiz ucube heykel çok gerekli demi...işte cahillik işte beceriksizlik burda başlıyor Halkın yararına olan herşeye bunlar karşı.Durmak yok yola devam bir an önce bitirin bu projeyi geç bile kalındı..
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kanal işini rusyaya yada kara denize .kıyısı olan .yada talip li ülkelere ...verip ....icerdeki .muhalif gorünümlü .vatan düşmanlarindan kurtulabiliriz .en azından .susarlar .
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tum tedbirleri .alın .ikinci gezi .planları olabilir ülkemizdeki bizden görünup .ama asla bu milletten olmayan . Bu kravatlı eskiya surülerinin
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C hayırlı kılsın, yardım eylesin inşallah.
    Cevapla
  • XXL 2 yıl önce Şikayet Et
    kazmayı önce muhalafetin kafasına vurun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle