Çin'den zam dalgası yayılmaya başladı! Tüketicileri üzecek

Yarı iletken kıtlığı elektronik fiyatlarında artışa neden oluyor. Gelen son bilgilere göre Çinli tedarikçiler elektronik fiyatlarında yeni bir artışa gitti.

Çin'den zam dalgası yayılmaya başladı! Tüketicileri üzecek
Çin'den zam dalgası yayılmaya başladı! Tüketicileri üzecek
GİRİŞ 08.06.2021 15:03 GÜNCELLEME 08.06.2021 15:03
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

ChinaDaily'ye göre, Çin'de neredeyse tüm elektronik ürünlerin fiyatları arttı. Bunun nedeni, mikro devreler ve diğer bileşenlerde yaşanan kıtlık ve bunun sektöre yansıması olarak gösteriliyor.

TEKNOLOJİ ÜRETİCİLERİ KULLANICILARI ZAMLARA KARŞI UYARDI

2021'in başından beri akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve bileşenler, aksesuarlar ve hatta ev aletlerinin fiyatları arttı. Uzmanlar, fiyatların 2021 boyunca artmasını bekliyor. Çin'de dizüstü bilgisayar satış fiyatları, çeyreğe göre yaklaşık %6 arttı ve bu sınırdan çok uzak. Huawei, Acer, Asus ve Lenovo ise tüketicileri fiyatlardaki artış konusunda uyarıyor.

ChinaDaily, fabrikaların ve tedarikçilerin elektronik bileşenlerin fiyatlarını %10-30 oranında artırdığını yazıyor. Bu, cihazların maliyetinde bir artışa ve bunun sonucunda mağazalarda perakende fiyatlarının artmasına neden olacak.

Aynı zamanda, elektronik cihazlara olan talep de düşmüyor ve hatta durum tam tersi. Örneğin, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara olan talep yıl boyunca yaklaşık %50 artış gösterdi. Bunun nedeni de koronavirüs pandemisi ndeniyle birçok çalışanın ofislerde değil evde çalışmayı tercih etmesinden kaynaklanıyor.

KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR 59
  • süvari 2 yıl önce Şikayet Et
    Az cin değil bunlar
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam bosbosuna afrikada 10 yildir ugrasmadi topla kriz var bendede yok ama pahaliya buluruz deyip millete çakacak vay aslanim vay avrupa yasakladi temmuzdan sonra her seye vergi istiyorum diyor avrupa bakalim ne olcak istesen yollamam der bence
    Cevapla
  • HAZIRLANMIŞLAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi süresince boş durmadılar ve dünyanın her yerinden bir yıl öncesi fiyatlardan Çin'e ham madde taşıyıp stokladılar. Dünya çapında hammadde sıkıntısına sebep oldular. Şimdi de hammadde tekeli oluşturup ürettiği ürünleri istediği fiyattan dünyaya çakacak. Böylece Çin sattığı mallardan çok iyi para kazanacak ve kimse Çin ile rekabet edemeyecek. ADETA Çin korna virüsünü önden üretmiş, aşısını hazırlamış, ticari planını yapmış ve düğmeye basıp DSÖ'nün de yardımıyla planını uyguluyor gibi görünüyor.
    Cevapla
  • Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Cin her konuda ülkeleri kendine bağlıyor.
    Cevapla
  • Oku-yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz üretelim. Çinin yerini biz alacaktık ya. En iyi tedarikçi olacaktık.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretim yapmak şart
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunca zamandır nasıl düşünemedik bunu tüh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle