Bakanlıktan nişasta bazlı şeker kotası açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotasının yüzde 5'e çıkarılmasının söz konusu olmadığını, yüzde 2,5'lik kota uygulamasının devam ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan nişasta bazlı şeker kotası açıklaması
Bakanlıktan nişasta bazlı şeker kotası açıklaması
GİRİŞ 07.06.2021 15:22 GÜNCELLEME 07.06.2021 15:22
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında 5 Haziran'da yayımlanan Şeker Kotalarının Düzenlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik gerekçe gösterilerek daha önce yüzde 2,5 olarak uygulanan NBŞ kotalarının yüzde 5'e yükseltildiğine dair gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği belirtildi.

İddialar üzerine açıklama yapılmasının gerekli olduğu ifade edilen açıklamada, nişasta bazlı şeker kotalarının ne kadar olacağının 4634 sayılı Şeker Kanunu ile düzenlendiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Nişasta Bazlı Şeker kotalarının ne kadar olacağı 4634 sayılı Şeker Kanunu ile düzenlenmiştir. Ayrıca, Cumhurbaşkanı kararıyla NBŞ kotaları yüzde 50 artırılabilmekte ve azaltılabilmektedir.

NBŞ kotaları, 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile ülke toplam kotasının yüzde 2,5’i olarak belirlenerek yüzde 50 azaltılmıştır. Ayrıca tahsis edilen kotaların en az yüzde 50’sinin glukoz olarak kullanılması hükme bağlanmıştır.

5 Haziran’da yayımlanan yönetmelik ile bu kotalara ilişkin yeni bir düzenleme getirilmemiştir.

Netice itibarıyla basın yayın organlarında iddia edildiği gibi NBŞ kotasının yüzde 5’e çıkarılması söz konusu değildir. NBŞ kotalarındaki yüzde 2,5’lik kota uygulaması devam etmektedir.
 

YORUMLAR 17
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    gdo lu hibrit tohumlar yasaklanmadıkça glikoz devam ettikçe daha çok hastalıklar olur
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    tamamen yasaklayın milleti kanser etmeyin sağlığımızla oynamayın baklavaların içi zehir dolu
    Cevapla
  • konyali 2 yıl önce Şikayet Et
    yurt disindan arpa bugday misir ithal edin sayin yetkililer piyasada urun yok yeni mahsullerde 2.50 tl den asagi satmiyor firsatcilar ve bunu yem fabrikalari siyasi saldiri yapiyorlar hayvancilara... soyledikleri tek şey kimse ayaklanmiyor grev yapmiyor diyorlar bunu altinda buyuk provakasyonlar yatiyor hukumeti acik sekilde uyariyorum en ufak seyde milleti kiskirtiyorlar oyuzden hakkında hizli adimlar atmak lazim
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Nbş ve benzeri yapay gıdalar yasaklanmadıkça bu devlet sağlığa daha çok para öder.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklanırsa hastahaneler iş yapamaz. Hastahane yapandan Allah razı olsun. Lakin İsrail tohumunu bize mecbur kılıp bu kanser illeti neden artıyor demeyen sorumlusu kim varsa iki cihanda elim yakasındadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle