Bakan Kurum'dan son dakika müsilaj açıklaması!

Marmara Denizi'nde vuran ve günlerdir gündem konusu olan müsilaj krizi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaştı.

GİRİŞ 06.06.2021 13:28 GÜNCELLEME 06.06.2021 18:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Marmara Denizi'ni etkileyen müsilaj ya da deniz salyası sorunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığını harekete geçirdi. Bu kapsamda geçtiğimiz Cuma günü "Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bugün, "Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı"nı kamuoyuyla paylaştı.

Kurum yaptığı açıklamada, "Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde toplantı düzenleyeceğiz. Çalıştayımızla sürece başladık. Üniversiteler ve STK'larla yürüttüğümüz faaliyetler var. Hem deniz yüzeyinde hem deniz dibinde çalışmalarımızı yürüttük. 91 noktadan numuneler aldık. Sahadan aldığımız veriler çerçevesinde çalıştayımızda süreci yürütüyoruz, acil ve uzun vadeli planlarımızı da bilim insanlarımızla, belediyelerimiz, valiliklerimiz, STK'larımız, sanayi kuruluşlarımızla açıklayacağımız eylem planları çerçevesinde yatırımları açıklayacağız. Boğazımızı, Marmara'yı kirliğe teslim etmeyeceğiz. Haliç'te ne yapıldıysa Marmara'da, Boğazlarda adımları atacağız. 700 bilim insanımız, belediye personelimiz, STK'lar katıldı. Önerilerini, fikirlerini konferansta paylaştılar. Bütün Marmara'ya çevresi olan belediyelerimizle bir toplantı düzenledik. Onların da görüşlerini aldık. Hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara'yı koruyacağız. Atılması gereken tüm adımları atıp geleceğini de kurtaracak projeleri gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 32
  • Istanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sunun bunun sucu degıl yıllardan berı olan bırıkım cok ınsan geldı ıstanbula bu da cok sorun demek ıstanbula goc yasaklansın gıttı canım sehır.
    Cevapla
  • Dartanyan 2 yıl önce Şikayet Et
    Organık temılık madderı cok pahalı bor madenınden yapılan temızlecıler dunyanın parası ucuzlatın hatta bedava dagıtın bır sure bu pıslık bıtene kadar hıc olmazsa soyledıklerını yaparlarsa olur .
    Cevapla
  • Gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence hükümet karışmasın belediye ne işe yarıyor....
    Cevapla
  • ilginç bilgiler. 2 yıl önce Şikayet Et
    Marmara bölgesindeki her belediye 1 tane ileri biyolojik arıtma tesisi yapmalı bu tesislerde nüfusun kapasitesini kaldıracak büyüklükte olmalı yoksa marmara denizine hergün milyonlarca ton kimyasal ve biyolojik atık karışıyor koskocaman deniz yokoluyor.
    Cevapla
  • Ayhan Birol 2 yıl önce Şikayet Et
    Kirletsin chp Temizlesin AK P
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle