Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borçları erteliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta “MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni”nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borçları erteliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borçları erteliyoruz
GİRİŞ 04.06.2021 17:13 GÜNCELLEME 04.06.2021 17:47
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan "Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Fabrikamızın istihdamla beraber şehrimizin ihracatının da gelişmesine katkısı olacağına inanıyorum. Salgın başlamadan önceki 3 yıllık sürede şirket, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 30'uncu şirketi olarak seçildi. Giderek yükselen başarı grafiğinde araştırma geliştirme faaliyetlerinin elbette önemli payı bulunuyor. Türkiye'nin ilk biyo maskesi ile Emniyet'in kullanımı için üretilen tam ve yarım yüz maskesi bu ürünlerden bir kaçıdır.

Türk sanayicisi ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat çalışmaya, üretmeye devam ediyor. Önce yatırım diyorum, istihdam, üretim ve son olarak da ihracat diyorum. MFA bunların dördünü de yapıyor. Yetmez, bunu yayılmacı ihracat anlayışıyla geliştireceğiz. Her sektör için özenle çalışılmış teşvik, destek programlarımızla yatırımcılarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Türk ekonomisine güvenen herkese biz de sahip çıkıyoruz. Üreten, ihraç eden her müteşebbisin başımızın üstünde yeri vardır. MFA Maske'yi de devletimizin sağladığı teşviklerden faydalandırdık. Şirketin yeni yatırımların arefesinde olduğunu öğrenmekten de bahtiyarlık duyuyorum.

Üreten, ihraç eden, özellikle insanımıza iş ve aş imkanı sunan, ekonomimize güç katan her müteşebbisin başımızın üstünde yeri vardır."

661 MİLYAR LİRA DESTEK!

Hangi sektörde faaliyet gösterirse göstersin 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev biliyoruz. 661 milyar lira destek sağladık.

BİRİNCİ SINIF SAĞLIK HİZMETİ

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi maske savaşına tutuştuğu, solunum cihazı kıtlığının çekildiği, yaşlı bakım evlerinin adeta morga dönüştüğü bir dönemde biz birinci sınıf sağlık hizmetini ücretsiz sunduk.

100 euro-150 euro maske veren ülkeler var. Biz bunu ücretsiz yaptık. Sağlık alanında acil ihtiyaç duyulan birçok konuda hızlı çözümler ürettik. Maske, koruyucu ekipman gibi çok sayıda projeyi yerli imkanlarla hızlandırdık.

Salgının başında 14 maske üreticisi varken bu sayı 424'e yükseldi. Üretici sayısındaki bu artış 100 kat artış gösterdi. Dünyadan büyük talep gören malzemeler için koruyucu test merkezini hizmete açtık. Türk ekonomisi salgın döneminde kontak kapatmadı. İhracat ve büyüme rakamlarında bunun karşılığını aldık.

O BORÇLAR ERTELENECEK

Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz. 

Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkarıyoruz.

YORUMLAR 50
  • Arz ederim Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu Ticaret Odası üyeliği sırtımıza kene gibi yapıştı ,kanımızı emiyor TİCARET ODALARI BUNLARI SIRTIMIZDAN İNDİR REİS
    Cevapla
  • Sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kartlarinada yapılandırma getirilsin
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    2018 de yapılan yapılarada imar barışı getirin sayın cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    çiftçilerin borçlarini bir seferlik hatirina silseniz ne olur sayin cumhurbaşkanim
    Cevapla
  • Selcuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Neye yarayacak borcu ödeyemeyen sonra yine ödeyemiyecek
    Cevapla
  • ilhan vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    kuraklık olduğu için ertelendi. çiftçi ürün alamadı ve para kazanamadı ve doğal olarak sadec kendi geçimine yetişebildi. devlette işte tam bu anda çiftçi zorlanmasın diye seneye erteledi. Rabbim bolluk verirse seneye ödeyebilirler diyor. seneye de kuraklık olursa yine ertelenir. nerenizle okuyor nerenizle düşünüyor ve nerenizle konuşuyorsunuz bilmiyorum. size tek kelime BEYNİNİZ YOK AMA FİKRİNİZ VAR. ne yaman bir çelişki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle