Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte yeni zam oranı belli oldu

Mayıs ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte kiralara yapılacak zam oranı belli oldu. Bu ay kira sözleşmesini yenileyecek olanlar güncel oranlar üzerinden kontrat yapacak.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte yeni zam oranı belli oldu
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte yeni zam oranı belli oldu
GİRİŞ 03.06.2021 10:30 GÜNCELLEME 03.06.2021 10:31
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Mayıs ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte bu ay kiralara yapılacak artış oranı belli oldu. Mayıs ayında enflasyon yıllık yüzde 16.59 olarak gerçekleşti. TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına bakıldığında ise yüzde 14.13 rakamı ortaya çıktı.

Böylece kiralara yapılacak artış oranı yüzde 14.13 oldu.

Açıklanan rakamlara göre kirası bin lira olan bir kiracının haziran ayında ödeyeceği kira zammı 141,3 TL lira olarak hesaplanmakta olup, zamlı kira tutarı ise 1.141,3 TL lira olarak gerçekleşmektedir.

 

 

YORUMLAR 39
  • Ozi 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi açlılıktan değil,düşünmekten insanlar ölüyor.artık karamsarlık bize yeni kardeş geldi.Allah dayanma gücü versin.
    Cevapla
  • erol taş 2 yıl önce Şikayet Et
    helede büyük şehirlerde kiracıysan,,,,bedenin. ruhun ve aileyin 4/3 açıktadır, kesin ve net,, neyse bii çay koyunda içek bariii.
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Faz rumuzlu; açlıktan öleni hiç duymadım ama tokluktan öleni çok duydum.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede buna uyan bir allahın kulu var mı. Her sene %30 anında giriyor. Onu bunu bırakın ev sahibi dükkan sahiplerini takip edin verginizi de tahsil edin. Düşük gösterenlerin peşini bırakmayın. Adalet bu ülkede zor işler.
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan evladı ise vardır diyelim
    Cevapla
  • Ali ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    emeklilere yüzde 7 zam ver ev kıralarına yüzde 14 adaletmi bu ben olsam devlet gıda ve tasınmazlar uzerinde bütün illeri kapsıyacak fıyat verirdim kıra fıyatları yüzde 5 gıda konularında süt ürünlerinde yıl sonu yüzde 5 et ürünlerinde yüzde 5 sebze bölümlerinde yüzde 5 ve diger konularda demir petrol vsss yüzde beş verirdim aradaki fırsatcıların önüne gecerdim bu fıyatları makam koltugumda ozel hazırlanmıs programı üzerinden bütün illeri kapsayan fiyat analizini takip ederdim anormal bir tesbit halinde o firmaya ceza uygulardım
    Cevapla
  • mahoni 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet demisken sanada versinler la kardas emekliye 7 dediği 6 aylık yani maaş zammı 6 ayda bir verir yani 6+6 senede iki defa eder yani %7+%7=%14seneklik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle