Erdoğan ve Biden'a aynı mektubu gönderdiler: Fırsatı kaçırmayalım

TAİK ve AmCham Türkiye,14 Haziran’da Brüksel’de toplanacak olan NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’a ilettikleri mektubun detaylarını paylaştı.

Erdoğan ve Biden'a aynı mektubu gönderdiler: Fırsatı kaçırmayalım
Erdoğan ve Biden'a aynı mektubu gönderdiler: Fırsatı kaçırmayalım
GİRİŞ 02.06.2021 15:29 GÜNCELLEME 02.06.2021 15:29
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve AmCham Türkiye (Amerikan Şirketler Derneği),Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla harekete geçti. NATO Zirvesi öncesi, Türkiye ve ABD Başkanlarına gönderilen mektupta, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin istendiği vurgulandı.

TAİK Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ konu ile ilgili şunları söyledi:

“Kovid-19 salgını, tüm yıkıcı etkilerine rağmen, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ticaretin geliştirilebilmesi için eşsiz fırsatlar sunuyor. Ülkemiz, küresel tedarik zincirindeki dönüşümde jeopolitik konumu ve güçlü kurumları sayesinde rahatlıkla daha etkin bir rol oynayabilir. Küresel tedarik zincirindeki dönüşümde ABD açısından en uygun iş ortakları arasındayız.”

"GELECEĞİ BİRLİKTE KURALIM"

Yalçındağ sözlerini şöyle sürdürdü:

İki ülke arasındaki anlaşmazlıklara takılmak, geçmişe odaklanmak her iki tarafa da kaybettiriyor. Sorunların gölgesinde kalan fırsatlar elden kaçıyor. Türk ve Amerikan iş dünyası olarak bu fasit dairenin kırılması için harekete geçiyoruz. İnisiyatif alıyor, seferber oluyoruz. Fırsatları kaçırmayalım, iki ülkenin de refahını artırmaya hizmet edecek ortak akıl geliştirelim. Kovid-19 sonrasında “Geleceği birlikte kuralım” diyoruz.”

'ÇOK SAYIDA FIRSAT VAR'

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, konu ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“İş dünyası olarak iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın temelinde ekonomideki güçlü ilişkiler olduğunu düşünüyoruz. Amerikan ve Türk şirketleri arasındaki stratejik ortaklıklardan elde ettiğimiz olumlu sonuçlar, ikili ilişkilerde gelişime açık çok sayıda fırsat olduğunu gösteriyor.”

NATO Zirvesi’nde her iki ülke başkanının bir araya geleceği toplantının, açık ve sürdürülebilir bir diyaloğun gelişimine yönelik önemli bir adım olmasını temenni ediyoruz. AmCham ve TAİK olarak, geçtiğimiz hafta her iki Başkan’a yönelik ilettiğimiz mektupta, tam da bu noktaların altını çizdik. İş birliklerimiz yoluyla küresel istikrara sağladığımız katkının, her iki ülke için ekonomik ve ticari alanlarda gelecekte büyük faydalar sağlayacağına olan inancımızı yineledik. AmCham Türkiye olarak önümüzdeki dönemde de ikili ticareti ve ekonomik iş birliğini destekleyecek her türlü çalışmaya odaklanmayı sürdüreceğiz.”

YORUMLAR 27
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    14 haziranda nato toplantisinda abd baskani biden ile görüsülmemeli illa görüsmek istiyorsa biden ankaraya davet edile bilir
    Cevapla
  • Delibasat38 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke şeytanın ülkesi Türkiye ile bir gelecek nasıl düşünülebilir mi çok saçma cokkkkkkk
    Cevapla
  • LİDER 21 2 yıl önce Şikayet Et
    STRATEJİK DÜŞMAN ın Ticareti olmaz olsun..Bizim tek yolumuz VAR. Rusya ve Çin le Savunma PAKTI. Biz bunu yaparsak Rusya ve Çin ile Ticaret hacmimiz on kat artar..BAŞBAKANLIK Resmi Dairelerine İSRAİL BAYRAĞI çeken BATI dan Tehlike ve zarar dan BAŞKA BİRŞEY gelmez ..Hem içerdeki ERMENİ TAŞNAK HINÇAK ÇETELERİNİN de sonu gelir (HDP) . Abartmıyorum. Rusya Bu DURUMDA BATI CASUSU Ermenistan a verdiği Toprağı geri alır Tıpkı YAHUDİLER gibi VATANSIZ kalırlar..
    Cevapla
  • hacı vat 2 yıl önce Şikayet Et
    amerıkaya sövüyor rusyaya rahmet okuyor. once gıt bak bakalım ısraılın arka bahcesı hangı ulke, Uygurlara kim zulm ediyor. ermeni soykırımı yalanını ılk gundeme getiren ulke de ruskılerdir.
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Ermenilerin yalanını tanı PKK ya destek ver sonra geleceği birlikte kuralım de.kendi geleceğini İsrail'in geleceğini kuruyorsun. Sayın cumhurbaskanim sakın kanmayın . Buna gereken karşılığı verin incirligi kurecigi kapayın . bunların Kızılderililere uyguladıkları soykırımı taniyin . Yunanistandaki sinirimizdaki askeri varligini derhal sonlandirmasini Lozan a göre yasak olduğunu söyleyin ve nota verin. PKK ya desteği kesmelerini aksi takdirde çatışmalarda taraf olacaklarını ayrım yapılmayacağını anlatın. Onurumuzu koruyun sayın cumhurbaskanim.
    Cevapla
  • Salih Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ABDnin dediği yapılacak yada kötü günler geliyor. Ama zaten S 400 konusundan belli Türkiye Rus heyeti gönderdi. ABDye bir mesaj gönderildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle