Nestle'de skandal! Şirket içi yazışmalar sızdı: Ürünlerimizin yüzde 60'ı sağlıksız

İsviçre merkezli ünlü gıda şirketi Nestle'nin şirket içi yazışmaları Financial Times tarafından yayımlandı.

Nestle'de skandal! Şirket içi yazışmalar sızdı: Ürünlerimizin yüzde 60'ı sağlıksız
Nestle'de skandal! Şirket içi yazışmalar sızdı: Ürünlerimizin yüzde 60'ı sağlıksız
GİRİŞ 01.06.2021 01:05 GÜNCELLEME 01.06.2021 01:05
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İsviçre merkezli Nestle'nin şirket içi yazışmaları, ifşa oldu. Financial Times tarafından yayımlanan yazışmalarda Nestle ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadelere yer verildi. 

Financial Times tarafından paylaşılan yazışmalarda "Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60'tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil. Bu ürünleri ne kadar yenilesek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar" ifadesinin yer aldığı ortaya çıkarıldı.

SADECE YÜZDE 37'Sİ 3.5 YILDIZIN ÜZERİNDE 

Şirketin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri dışında ürünlerinin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerini gördüğü bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu sistem, yiyecekleri 5 yıldız üzerinden puanlıyor ve "Access to Nutrition Foundation" (Gıdaya Erişim Vakfı) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından araştırmalarda kullanılıyor. Nestle, 3.5 yıldız eşiğini 'sağlığın onaylı tanımı' olarak nitelendiriyor.

YORUMLAR 44
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini ifşa etmelerine lüzum yok ki. Patlayan kronik hastalıklardan zaten biliyoruz biz. Mamul paketli gıda ölüm demektir. Hem de arkada iz bırakmadan.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ne olduğunu bilenler biliyor zaten. İnsanlar bu gıdaları tüketmeyi bırakmadıkça virüslere dayanıklı olmayı da beklemesin. Önce bu gıdaları satarak bağışıklık sistemini zayıflatıyorlar, sonra sözde tedaviyi de satarak insanları zehirlemeye devam ediyorlar. Her ikisinde de tüketicinin parasını alıp karşılığında zehrini satmış oluyor. Tarımı da mahvettiler. Bir ilaç şirketi GDO'lu tarıma neden milyarlarca dolar yatırım yapar
    Cevapla
  • ....... 2 yıl önce Şikayet Et
    ürünlerinin içene , özellikle çocuklara yönelik olan, zeka geriliği yapan maddeler koyulduğu iddiası vardı bi zamanlar ama olay kapatıldı
    Cevapla
  • nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    nestlenin sahibi kim dersiniz gdo lu ürünler iş adamı yahudi
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Almayın yabancı ürün almayın daha bilmediğimiz kimbilir neler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle