Bakan Elvan'dan yüzde 7'lik büyümeye ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 7'lik büyümenin yüzde 56'sının net dış talep ve yatırımlardan geldiğini belirterek, "Bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan'dan yüzde 7'lik büyümeye ilişkin açıklama
Bakan Elvan'dan yüzde 7'lik büyümeye ilişkin açıklama
GİRİŞ 31.05.2021 12:21 GÜNCELLEME 31.05.2021 13:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 7 büyüdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yüzde 7'lik büyüme performansını değerlendirdi. Büyümenin yüzde 56'sının dış yatırımlardan geldiğini ifade eden Elvan, şunları söyledi:

Bu, dengeli ve sağlıklı büyümenin göstergesi. İstihdam oluşturan, gelir dağılımını iyileştiren ve istikrara odaklanan politikaları kararlılıkla uygulayacağız. Büyümenin finansman kalitesi önceliğimiz.

Son dakika haberi: Büyüme rakamları açıklandıSon dakika haberi: Büyüme rakamları açıklandı

 

BAKAN VARANK: HEDEFİMİZ ÜRETEREK SAĞLIKLI BÜYÜMEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, yılın birinci çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Varank, "Devam eden pandemi şartlarına rağmen Türkiye ekonomisi 2021 yılı ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümeyi başardı. Yüzde 12,2 büyüyen imalat sanayi, GSYH'daki artışa yine en çok katkı sağlayan sektör oldu. Hedefimiz üreterek sağlıklı büyümek!" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 9
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyümeyle senin açlığınınn ,döviz ve faiz artışının alakası yok. Bari yazıyı okusaydınız. "Net yüzde 56 sı dış talep yatırımlardan geldi diyor" do you understand.
    Cevapla
  • Gurbetci kiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Masallah masallah büyüdükce büyüyoruz dar beyinler anlayamaz bunu kücük düsündüjkleri icin bir ekmege muhtac halbuki büyük düsünseler kavun karpuz yerler türkiyenin dünyada ikinci ekonomisi büyük zengin oldugunu göremiyorlar bir bak bakalim arabalara avm lere cafelere etcilere köftecilere herkes takip takistiruyor almanya fransa hollanda ingiltere bile gibta ediyor utanin biraz ya hep yok yok sükredin biraz ya
    Cevapla
  • Ceyhun 2 yıl önce Şikayet Et
    2 gün sonra enflasyon açıklanır
    Cevapla
  • kedi dostu 2 yıl önce Şikayet Et
    millet aç aç kim büyüyor anlayamadık
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılamayacak bir şey yok her gün açılıştan açılışa koşan mutlu azınlığa bak kimin büyüdüğünü anlarsın. Milletsiz demokrasi , halka rağmen halk için. Rahatsız olsunlar.
    Cevapla
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen git kedi besle
    Cevapla
  • Amerikali cici 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'li Joe-biden in destekledigine oy verin !! israil hissedari => (( Cahape hadepe iYi saadet )) ittifakina ya oy verin, çok para var çok
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyüyen bir ekonomide döviz ve faiz nasıl artıyor? Birde bunu açıklasanız ya sayın bakanım. Biz cahil insanız kusura bakmayın.
    Cevapla
  • büyüme 2 yıl önce Şikayet Et
    büyüme olsun diye kur ve faiz kaynaklı enflasyon serbest bırakılıyor. ortada bir tercih var ama yanlış bir tercih... faiz çok yüksek ama gene kur çıkışını durdurmuyor. artık başka bir çözüm bulunmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle