İkinci el araç fiyatlarındaki artış sigorta fiyatlarını değiştirdi

İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan fiyat artışı trafik sigortası fiyatlarının da artışına neden oldu.

GİRİŞ 31.05.2021 09:48 GÜNCELLEME 31.05.2021 10:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Araç fiyatlarında yaşanan ani artışların sigorta fiyatlarını değiştirdiğini söyleyen, İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, "İkinci el araç piyasasında yaşanan fiyat artışları tamamen çarpan etkisi ile sigorta fiyatlarına da yansıyor." dedi.

Trafik sigortası yapılırken birçok etken fiyat değişimine sebep oluyor. Bunların en başında ise aracın değeri geliyor. Son dönemde ikinci el piyasasında yaşanan fiyat artışı sigorta fiyatlarını da etkiledi.

'SIFIR ARAÇLARIN SİGORTA PRİMİ DAHA DÜŞÜK'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, "İkinci el araç fiyatları yükseldiği için ona endeksli sigorta fiyatları da artış gösterdi. Sıfır arabalarda ise durum daha farklı. Sıfır araçların sigorta primleri daha düşük. Sigorta şirketleri sıfır araçlara düşük primli fiyat veriyor. Nedeni ise sıfır araçlarda kaza oranı çok düşük. Vatandaş yeni aldığı için çok daha dikkatli kullanıyor." dedi.

"FİYATLAR DEVAMLI GÜNCELLENİR"

Sigorta fiyatlarının belirlenmesinde araç değer listesinin baz alındığını söyleyen Bağcı, "İkinci el bir araca sigorta için fiyat verilirken, araç değer listesi baz alınır. Bir diğer adıyla piyasa rayiç değeri baz alınır ve bu fiyatlar devamlı güncellenir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 23
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Sacma mecburi sigorta benim araci yaptirmiyorki kazaya karisan suc bende ise öder. Benim vuracayım araca göre hesaplasınlar ozaman
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış hesap Bağdat'tan döner,Sigorta şirketleri daha yeni,ticari zarar(ticari araç kazaları), ticari gecikme zararı,ticari kar aksaması tazminatı,kusurlu tarafa sıfır tazminat gibi angaryalardan çıkan kanunla kurtuldular.İndirim yapacağınıza azıyorsunuz. İnsanların ödeme gücünü de göz önüne alın.Yoksa alma mazlumun ahını durumu olursa görürsünüz.Piyasa belli, insanlar kısıtlı kazanıyor,bir müddet sonra sigorta başvurularında çığ gibi azalma olursa,artık sizlerin konkordato haberlerinizi okumaya başlarız.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyatlara kimse araç alamaz satan çok alan yok boşuna şişirmeyin kimsede para yok fiyatlar yüzde otuz düşmeli
    Cevapla
  • fatihin fedaisi 2 yıl önce Şikayet Et
    sözde vatan sevdalısına,hadi ordan alsatçı seni. bir ara domates biber patates soğanda 10 liralara çıkmıştı. şimdi kaç lira. aynı şekilde altın 550 ye çıkmıştı. sonra o da düştü. dolar da çıkıyor sonra düşüyor icabında. ikinci el hurdaları fahiş paralara satmak için bahane uydurmayın. zaten piyasa patladı. fırsatçılar çok kötü patladı. kasımdan bu yana satamıyorlar. Allah daha beter etsin.zaten bu kredi faizleriyle bu fiyatlarla kimse almaz ve almıyor da
    Cevapla
  • Vatan sevdalisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar yukselen hangi urunun fiyati düstüki 2.el piyasasi düssün % 30 sıfır fiyatlari düssün 2.el de düser o zaman
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesela İstanbul trafiğine günde kaç sıfır araç giriyor il trafik müdürlüğünden öğren sonra mesaj yaz.
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    oy verenlere yakışır şikayet etmesin diğerleri şikayet edebilir
    Cevapla
  • Şerafettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazik ya vatandaşa.. DEVLET EL atmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle