Altın için dikkat çeken iddia: Bu yönde işaretler var

Tavistock Wealth’ın Baş Yatırım Sorumlusu John Leiper, "Altın fiyatları tipik olarak ABD dolarının değeriyle ters orantılı olduğundan, bunu potansiyel olarak yükseliş işareti olarak görüyoruz." iddiasında bulundu.

Altın için dikkat çeken iddia: Bu yönde işaretler var
Altın için dikkat çeken iddia: Bu yönde işaretler var
GİRİŞ 29.05.2021 15:36 GÜNCELLEME 29.05.2021 15:37
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları artacak mı? Altın fiyatları düşecek mi? gibi sorulara yanıt aranırken Tavistock Wealth’ın Baş Yatırım Sorumlusu John Leiper, tahminini paylaştı.

kriptokoin'in haberine göre; Leiper, altının yakın zamandaki 1.800 dolar/ONS seviyesindeki kırılmasının mühim olabileceğini ileri sürdü.

Altın için dudak uçuklatan tahmin: En yakın rakibine fark atıyorAltın için dudak uçuklatan tahmin: En yakın rakibine fark atıyor

"FİYATLARIN BURADAN ANLAMLI BİR ŞEKİLDE YÜKSELEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Leiper, sarı metalden vazgeçmemiş olmasına rağmen, "Bununla birlikte sarı metalde yaşam belirtileri görmeye başladık. Mart ayındaki çift dip sonrası psikolojik olarak önemli olan 1.800 dolar seviyesini ve reflasyon anlatısını kırdık" ifadelerini kullandı.

Leiper, Tavistock’un şu anda altın piyasası yorumunu da şöyle açıkladı:

"Nominal tahvil getirileri artmaya devam edebilir, ancak bu kez yükselen enflasyon beklentileriyle geride kalacak. Yani gerçek getiriler önceki düşüş eğilimini tüm zamanların en düşük seviyelerine taşıyabilir. Bu nedenle altının fiyatının buradan anlamlı bir şekilde yükselebileceğini düşünüyoruz."

"ALTIN FİYATLARI İÇİN YÜKSELİŞ İŞARETLERİ VAR"

Leipler, ayrıca şu iddialarda bulundu:

"Altın’ın bir diğer önemli itici gücü de ABD dolarının değeridir. ABD doları geçen çeyrekte en iyi performans gösteren para birimi olarak tacını yeniden kazandı. Ancak artan ikiz açıklar ve uzun vadede artan endişelere rağmen doların yeniden dirilişi geldi. Geniş tabanlı ekonomik toparlanmanın hız kazanması ve kısa vadeli katalizörlerin yerini daha uzun vadeli yapısal itici güçlere bırakması nedeniyle önümüzdeki çeyreklerde bunun dolarda sürüklenmeye neden olacağına inanıyoruz. Geçen yıldan beri zayıflık piyasada, şimdi kendimizi bir sonraki bacağın başlangıcını işaret edebilecek başka bir önemli teknik seviyede buluyoruz. Altın fiyatları tipik olarak ABD dolarının değeriyle ters orantılı olduğundan, bunu potansiyel olarak yükseliş işareti olarak görüyoruz."

YORUMLAR 42
  • mahus 2 yıl önce Şikayet Et
    Altına talep arttıkca fiyatıda yükseliyor yahu borcu olanlarıda düşünün millet ne yapacak kimse kimseye tl borç vermiyor bazı aklı kısa yetkisizlerde ekonomi çok iyi ayağına milleti uyduruyor hala yalancılığın bu kadarıda olmaz altın madem temel ekonomik veri belirleyicisi o zaman merkez bankası ne yapıp yapıp altını 400 tl nin altına çekmeli
    Cevapla
  • Ahilas 2 yıl önce Şikayet Et
    Düğünlerde takı kalksın 1 bilezik 1yüzük 1 küpe 1 saat yeter ailelere yıkım oluyor davetiyelere takı yok yazılsın eşin dostun taktiği takı borç dolayısı ile borca gerek yok senelerce uğraş dur borç ödeyeceğim diye
    Cevapla
  • alican martı 2 yıl önce Şikayet Et
    kuyumcular öyle kazık atıyorlar ki anlatayım. alırken satarken bileziklerde gram başı 100 lira kazık atıyorlar. 22 ayar bilezik ve cumhuriyet altını saf altın değil.
    Cevapla
  • davut 2 yıl önce Şikayet Et
    b.u yüzden vatandaş banka hesabı açarak sanal altına yöneliyor
    Cevapla
  • alican martı 2 yıl önce Şikayet Et
    yer altından çıkarılan sarı metal insanlara kakalanıyor. altın değer kazanabilen bir varlık değil. madenlerden çıkarılıyor. dünyada madenlerde dah çok altınlar var. altın kaplamacı, elektronik imalatci falan değilseniz metal aldığınızla kalır.
    Cevapla
  • fertek 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bunu öngörerek aldığı altın miktarı azımsanamaz. Bir RTE başkanımız birde Türkiye sevdalıları. Birde hayinler tarafımız belli çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle