Ünlü yatırım uzmanından Ethereum için yükseliş tahmini

Dünyaca ünlü yatırım uzmanı Jim Bianco, kripto paralardaki sert fiyat hareketlerine dayanan yatırımcıların kazanacağını belirtiyor. Bianco Bitcoin yerine Ethereum’a yöneldiğini açıkladı

Ünlü yatırım uzmanından Ethereum için yükseliş tahmini
Ünlü yatırım uzmanından Ethereum için yükseliş tahmini
GİRİŞ 28.05.2021 13:06 GÜNCELLEME 28.05.2021 13:06

Kripto para birimlerindeki hareketlilik geçtiğimiz haftadan bu yana yatırımcıların en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Yatırım araştırmaları firması Bianco Research’ün Başkanı Jim Bianco kripto alanındaki sert düşüşlerle başa çıkabilenlerin önünde sonunda güçlü kazançlar elde edeceğini belirtiyor.

Jim Bianco CNBC’ye yaptığı açıklamalarında, “Ethereum gibi birçok coin ileride çok daha yükseğe tırmanacak. Ancak önümüzdeki birkaç ay veya birkaç yılda geçen hafta gördüklerimizin çok daha fazlasını hazmedebiliyor olmalısınız” ifadelerine yer verdi.

Bianco’ya göre spekülatif hamleler kripto paralardaki uzun vadeli boğa piyasası görünümünü maskeliyor. Yatırım uzmanı kripto paraların finansal sistemi başarılı bir şekilde yeniden oluşturacağına inanıyor.

Yatırım uzmanı kripto paralar için “Çok fazla şey vadediyorlar ve asıl önemli olan da bu. Sorun şu ki, fiyatları harekete geçiren diğer değişken kontrolden çıkmış bir kumarhaneye benziyor ve insanlar bu coinlerin yükselişlerine ve düşüşlerine yönelik bahis oynuyorlar” dedi.

Bianco kripto para birimlerinin yeni teknolojiler olmasından dolayı her an %50’den %70’e kadar düşüşlere karşı savunmasız olduğu konusunda uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre kripto para piyasası geçtiğimiz hafta Çarşamba gününden itibaren oldukça sert düşüşler göstermişti. Çarşamba günü 30 bin dolar seviyesine kadar inen Bitcoin 60 bin dolara yakın olan zirvesine göre yarı yarıya değer kaybetmişti. An itibariyle ise Bitcoin 37 bin 200 dolar seviyesinde hareket ederken Ethereum ise 2 bin 500 Dolar civarında değerleniyor.

Yatırım uzmanı kripto paraların adaptasyon sürecinin bittiğine ve reel ekonomi için temel bir rol oynadığına dikkat çekerek fiyatların genel olarak çok daha yükseğe tırmanacağını öngördüğünü belirtiyor. Ancak kripto varlıkların biçimlenmesi süreci yatırımcı kazançlarının yavaşlamasına neden olabilir.

Bianco, “Bunun anlamı ileriki süreçte kazanımların çok daha az olacağıdır. Kripto paralar benimsendikten ve volatilite yavaşladıktan sonra şu anki risk getiri oranına göre çok daha az risk getiri oranlarına sahip olacağız” dedi.

2017 yılından bu yana dijital para birimlerinden bir yatırım sepetine sahip olduğu bilinen Bianco aktif ticaret yapmamak için kendini tuttuğunu dile getiriyor. Yatırım uzmanı yılda bir ila iki kez kripto para alıp satıyor. Bianco Bitcoin yerine Ethereum yatırımı yaptığını belirtiyor.

Jim Bianco kripto paralara yatırım yapmanın kilit öneme sahip olduğunu zira platformun hisse senetleri de dahil olmak üzere diğer riskli varlıklarla çok daha fazla ilişki içerisinde olduğunu söyledi.

Bianco, “Üç ila dört yıl öncesine kadar bu doğru değildi. Ancak şimdi durum bu şekilde. Borsalardaki volatilite endeksi gibi finansal piyasalarda yüksek volatilite seviyelerine gelirsek bu kripto para piyasalarını destekleyecek” açıklamasında bulundu.