Amazon'dan dev satın alma

Amazon'un, James Bınd filmlerinin telif haklarını da elinde bulunduran film yapım şirketi Metro Goldwyn Mayer'i (MGM) 8,45 milyar dolara satın almak için anlaştığı bildirildi.

Amazon'dan dev satın alma
Amazon'dan dev satın alma
GİRİŞ 26.05.2021 16:42 GÜNCELLEME 26.05.2021 17:04

Amazon, MGM Studios'u yaklaşık 8.45 milyar dolara satın almak için anlaştı.  Söz konusu satın alma gerçekleşirse bu Amazon'un, 2017 yılında Whole Foods'u 13,7 milyar dolara satın almsından bu yana gerçekleştirdiği en büyük satın alma olacak. Wall Street Journal'da yer alan bir haberde anlaşmanın bu hafta içerisinde açıklabileceği ifade edilmişti. Söz konusu satın alma, halihazırda dünyanın en güçlü ve değerli şirketlerinden biri olan Amazon'u daha da büyütecek.

Amazon, Netflix ve Disney gibi platormlarla rekabet edebilmek adına daha fazla TV ve film içeriğine sahip olmak istiyor. MGM, bu açıdan uygun bir aday olarak görülüyor.

ÜNLÜ YAPIMLARIN SAHİBİ

MGM'nin sahipleri arasında Anchorage Capital, Highland Capital Partners, Davidson, Kempner Capital Management, Solus Alternative Asset Management ve 2010 yılında iflastan çıktıktan sonra stüdyonun kontrolünü ele alan Owl Creek Investments fonu bulunuyor.

Aralarında Rocky, Legally Blonde, The Pink Panther (Pembe Panter), James Bond ve Stargate'in (Yıldız Geçidi) gibi filmlerin sahibi olan MGM'nin aynı zamanda The Handmaid’s Tale ve Fargo gibi popüler dizileri yapan bir stüdyosu da var.

AT&T ve Discovery de, 17 Mayıs'ta medya şirketlerini birleştirerek HGTV, CNN, Food Network ve HBO'yu içeren bir güç merkezi oluşturacaklarını duyurmuştu.