6 uzmandan çarpıcı altın yorumu; Rüzgarı arkasına aldı

Gram altın fiyatları, ons altından aldığı rüzgarın etkisiyle 519 lirayla yılın zirvesini tazeledi. Kripto paralarda yaşanan sert düşüşün ardından piyasalarda güvenli liman talebinin artması altın fiyatlarının yükselmesine destek oldu.

6 uzmandan çarpıcı altın yorumu; Rüzgarı arkasına aldı
6 uzmandan çarpıcı altın yorumu; Rüzgarı arkasına aldı
GİRİŞ 26.05.2021 15:03 GÜNCELLEME 26.05.2021 15:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ons altın fiyatları 1900 kritik direncini kırdı. Emtia fiyatlarındaki yükselişin körüklediği artan enflasyon endişelerine rağmen Fed üyelerinin, enflasyonda yükselişin geçici olduğuna dair açıklamaları ve parasal genişlemenin süreceği şeklinde güvercin mesajları altın fiyatları için ana destek unsuru oldu. Gram altın fiyatları, ons tarafından aldığı rüzgarın etkisiyle önce 500 lirayı aştı ardından yeni haftada 519 liraya kadar yükselerek yılın zirvesini tazeledi. Gram altında zirve seviyesi 540 lira düzeyinde bulunuyor.

HEM ONS TARAFI HEM DE DOLAR ETKİLİYOR

Gram altın fiyatları için, hem ons fiyatı hem de dolar/TL'deki hareket etkili oluyor. Altın yatırımcıları için son dönemde ons fiyatı öne çıkarken, özellikle Haziran ayı Amerikan Merkez Bankası (Fed) para politikası kurulu mesajları kritik olacak.

6 piyasa uzmanı hem ons altın hem de gram altın üzerine değerlendirmelerde bulunarak, yatırımcılar için kritik uyarılarda bulundu.

"ALTIN FİYATLARINI 2000 DOLARA GÖTÜRECEK BİR DİNAMİK YOK"

Ata Yatırım Cem Tözge katıldığı canlı yayında emtia fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarının ABD 10 yıllık tahvil faizlerine bağlı olarak hareket izlediğini ifade eden Tözge, "Ons altın için 2000 dolarlar konuşulmaya başlanacaktır. Ancak ben altında 2000 dolarla götürecek güçlü bir dinamik görmüyorum" dedi.

"500 TL ALIM FIRSATI OLABİLİR"

Dolar endeksindeki geri çekilmenin ons altın için destekleyici olduğunu ifade eden Gürsoy, "Gram yatırımcısı ons ve dolar/TL'yi takip ediyor. Hem ons hem de kur yukarı yönlü hareket ediyor. Dolayısıyla gram altın için 500'lere kadar geri çekilme belki de alım fırsatı olabilir" dedi.

GÖZLER FED'DE OLACAK

Işık Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, ekonomilerin toparlanacağı ve parasal sıkılaşma beklentisi oluşursa altında satış görülebileceğini ifade ederek, "Altın fiyatları için baz senaryo Fed'in atacağı adımlar" dedi.

"GRAM ALTINDA DİRENÇ NOKTASI 550 TL"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Para'da altın fiyatları değerlendirmesinde bulundu. Emtia fiyatlarını destekleyen olumlu faktörlerin öne çıktığını açıklayan Memiş, "Gram altında 550 lira seviyesi kritik direnç" dedi.

"GRAM ALTIN DAHA GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR"

ALB Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Şirin Sarı, ons altında son 4 ayın en yüksek seviyelerinin görüldüğünü ve altının enflasyon endişelerinin sürmesiyle gündemde kalmayı sürdüreceğini ifade ederek, "Gram altın daha güçlü görünüyor" dedi.

"1-2 AY İÇİNDE ZİRVE DENEMELERİ GÖRÜLEBİLİR"

A Capital Strateji Direktörü Mustafa Keskintürk , Altında bayrak formasyonu oluştuğunu ifade ederek, "Önümüzdeki 1-2 ay içeresinde zirve denemeleri yapan bir ons altın görebiliriz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 31
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    çok kişinin canı yanabilir
    Cevapla
  • Ekonomist 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın yaz sonu 870tl gramı olacak göreceksiniz
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan vallahi öküz olması gerek bitli koyuna bel bağlamak la, hayali bitli. Burda birde altın var canlı kanlı nerdeyse, Altın 1000 TL yi geçmezse ben bir şey bilmiyom...
    Cevapla
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelmeyin arkadaşlar...
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Açgözlü olan insan her şeye gelir
    Cevapla
  • Hürriyet 2 yıl önce Şikayet Et
    Size isim bile verebilirim.. nice uzmanlar,üstadlar gördüm, şimdi hepsinin söyledikleri boş çıktı. Mesele şu eğer bir memlekette döviz kıt, üretim az,diğer rasyolar vs.de sıkıntı varsa o ülkenin parası değer kaybetmeye mahkum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle