Erdoğan Amerikalı CEO’larla buluşuyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye yatırımı teşvik etmek için Amerikalı 20 büyük şirketin yöneticileriyle bugün telekonferans yöntemiyle görüşme yapacak.

Erdoğan Amerikalı CEO’larla buluşuyor
Erdoğan Amerikalı CEO’larla buluşuyor
GİRİŞ 26.05.2021 07:28 GÜNCELLEME 26.05.2021 07:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İngiliz Reuters Ajansı’na konuşan yetkililer, toplantının ABD Ticaret Odası, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türkiye Büyükelçiliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlendiğini belirtti.
 

AK Parti’den 3 ciltlik icraat kitabı


MICROSOFT VE NETFLIX DE VAR

Kaynaklar, toplantının, 14 Haziran’daki NATO zirvesinde ABD başkanlık seçimleri sonrasında ilk kez bir araya gelecek ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi için hazırlık olduğunu belirtti.

Toplantıya Microsoft ve Netflix gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin de katılacağı öğrenildi. Türkiye-ABD ticareti 2019 yılında 21 milyar dolar hacmine ulaşmıştı, iki ülke bunu yılda 100 milyar dolara çıkarma niyetini açıklamıştı. Ancak iki ülke ilişkileri son dönemde Rusya’dan S-400 füzesi alımı gibi nedenlerle gerilmişti.

YORUMLAR 21
  • erdinc can 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerlilerini beklerken yabancılarını almak ne gaflet.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    netfix ahlak edep dışı bir yayın politikasında, aile yapımız bozuldu Milli rabıtalar gevşedi,özellikledeAtatürkçü gecinen sol ve kandilin hdp si hainlik yarışında.Abdülhamit e ve imparatorluğa yapılanlar 100 yıl sonra tekerrürde..,
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    seyretme kardeşim, ben seyretmiyorum, hele birde para vereceksin !!!!?
    Cevapla
  • nurol 2 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk reformu olmadan kimse gelmez yatırıma
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam hukuku
    Cevapla
  • hik met 2 yıl önce Şikayet Et
    neden netflix in, facebook un, watsupın, googleın, instagramın, twitter in, youtube nin yerlisi yok. üstelik bu işler çok karlı işler. yerli alternatifleri olmadığı için herkes netflix satın almak zorunda kalıyor.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    yap kardeş alalım.. şimdi bunları da devletten bekliyorsanız yok daha neler
    Cevapla
  • Kılıçarslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Exxen bile yerli daha yeni açıldı. Fakat bizde dahil ABD ve Çin'nin dışında büyük bilgisayar serverleri olan ülkeler yok.Bu nedenden gene onlara bağımlı kalınıyor.Bu tarz büyük internet sağlayıcı ve bulut sistemlerinin zamanla gelişmesi ve bizimde buna yatırım yapmamız ile ülkemizde de yerli internet ve sosyal medya şirketleri, yerli tv platformaları çoğalacaktır. Datalarımız ülke içinde kalmış olacak böylece..
    Cevapla
  • var 2 yıl önce Şikayet Et
    var
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence güzel bir hamle Biden vergileri %15 ten %40'a çıkardı. Bu firmalar Amerikadan ne kadar çabuk kaçarsa Amerika o kadar çabuk çökecek. Bazı Cumhuriyetçi eyaletler vergileri Biden'e rağmen yükseltmedi ama bizdeki gibi ismezükcüler orada da var Cumhuriyetçi eyaletlere yatırım yapmak istemiyorlar bu yüzdende yurt dışı arayışları var.
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    ......mı acaba? ..Kontrol edemezsen yıkıcı unsura döner kaleyi içten fethederler zaten yerli görünen ortaklar hazır. ...Stratejik yerlilik şart. ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle